Dr. Oetker je predstavio hrvatskim potrošačima Recepte iz davnina, jedine dodatke za pripremu tradicionalnih kolača koji donose okus tradicije, nostalgije i davno izgubljenog vremena u svaki dom.

Razvijeni od strane specijalista u pečenju i pripremi kolača te u skladu s istraživanjima navika pečenja slastica u regiji, ovi proizvodi prate povijesne recepte poznatih slastica.

Recepte iz davnina pratimo kroz povijest uz različite začine koji se pojavljuju u hrvatskoj kuhinji sve do početka 20. stoljeća, kada se zaokružuju pojavom dva dodatka bez kojih je danas teško zamisliti domaće slastice i kolače, Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo i Vanilin šećera.

Dr. Oetker Recepti iz davnina spoj su tih dodataka i najfinijih začina za pripremu tradicionalnih hrvatskih kolača: medenjaka, paprenjaka, kiflica s vanilijom i štrudle od jabuka.

Dr. Oetker Recepti iz davnina pomažu obogatiti tradicionalne kolače i slastice te pružaju životan uvid u prošlost hrvatske kuhinje kroz dobro poznate okuse i mirise.

Svi novi dodaci donose najbolje prirodne sastojke i začine: medenjaci – s anisom i cimetom; paprenjaci – s paprom i klinčićem; kiflice s vanilijom – s prirodnom vanilijom i štrudla od jabuka – s cimetom i limunom. Prilagođeni su tradicionalnim kolačima i slasticama, a na pakiranju svakog proizvoda donose recepte i upute za siguran uspjeh u pripremi.

Dr. Oetker Dodaci za tradicionalne kolače (Recepti iz davnina) mogu se pronaći u trgovinama po neobvezujućoj, preporučenoj MPC cijeni od 5,99 kn.