Riječka IT tvrka LogIN prošloga je mjeseca s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.. Ugovor o financiranju razvojnog projekta “Prilagodba i komercijalizacija HATCH! rješenja uz inoviranje poslovnih procesa” je vrijedan 6,475 milijuna kuna, pri čemu se bespovratnim sredstvima financira 41 posto iznosa projekta odnosno 2,683 milijuna kuna, objavljeno je iz Logina. Projekt obuhvaća aktivnosti komercijalizacije inovativnog HATCH! rješenja za nagrađivanje vjernosti kupaca.

HATCH! je digitalni program nagrađivanja kupaca, namijenjen poslovnim korisnicima u maloprodaji i uslužnom sektoru za praćenje potrošačkih navika i segmentaciju kupaca s ciljem stvaranja većeg broja vjernih kupaca, boljih rezultata i kontroliranog upravljanja marketinškim budžetom.

Baziran na mobilnom marketingu, HATCH! krajnjem kupcu nudi besplatnu mobilnu i web aplikaciju pomoću koje na intuitivan način prati bodove i pogodnosti za više programa nagrađivanja vjernosti kupaca.

Iz Logina poručuju kako im je dugogodišnje iskustvo u plasmanu informatičkih poslovnih rješenja na tržištu malih, srednjih i velikih tvrtki u djelatnosti trgovine, proizvodnje i hotelsko-ugostiteljskih djelatnosti omogućilo da na vrijeme prepoznaju tržišnu potrebu za uvođenjem sustava upravljanja odnosima s kupcima kroz programe nagrađivanja vjernosti koji obuhvaćaju i upravljanje odnosima s kupcima kao i funkcije upravljanja promocijom.

Takvo je rješenje i cjenovno prihvatljivo kroz poslovni model poslovanja u oblaku i naplate mjesečnog najma za korištenje rješenja, ali i svih ostalih potrebnih resursa od serverskih i mrežnih kapaciteta, do sustava zaštite i arhiviranja podataka i konzultantskih usluga. Cilj projekta je transformacija poslovanja tvrtke s ciljem povećanja broja globalnih konkurentnih projekata što će rezultirati održivim razvojem, masovnijom komercijalizacijom i novim zapošljavanjem.

“Aktivnosti unutar projekta provodit će se korištenjem vanjskih usluga i angažmanom vlastitih kadrovskih resursa, primjenom bogatog znanja i iskustva u razvoju i komercijalizaciji proizvoda i usluga”, kažu iz LogINa.

LogIN je i 2012. godine dobio bespovratna sredstva za projekt “LoginCloud” koji je obuhvatio formiranje vlastitog Data centra kao osnovne baze za primjenu tehnologija koje omogućuju poslovanje u oblaku.

Bespovratno financiranje je provedeno kroz program “Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva” u okviru IPA programa EU (Ukupna vrijednost “LoginCloud” projekta iznosila je 271,5 tisuća eura od čega je 140 tisuća bespovratnih eura).

Primjenjena tehnologija LogIN Data centra zasnovana je na Oracle platformi. Tvrtka je Oracle Gold Partner još od 2003. godine te je za kvalitetu vlastitih rješenja isporučenih na Oracle platformi nagrađena i Oracle Best Independent Software Vendor statusom za 2005. i 2006. godinu.

Vlastito razvijeno aplikativno rješenje za upravljanje poslovnim procesima u tvrtkama trgovačke, proizvodne i uslužne djelatnosti nosi i oznaku “Izvorno hrvatsko“ od 2010. godine.

Tvrtka LogIN je od 2014. godine ponosni vlasnik ISO27001 certifikata za informacijsku sigurnost na razini cjelokupnog poslovanja, a od 2009. godine posjeduje i certifkat kvalitete koji je 2015. izmijenjen prema novoj normi upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015.
Za tehnološko rješenje vezano uz upravljanje radom samoposlužnih blagajni (Self Checkout POS) tvrtka Toshiba dodijelila je LogINu 2012. godine “Best European Newcomer Award” priznanje za najboljeg novog tehnološkog partnera u Europi.

Prema istraživanju tvrtke IDC Adriatics za 2013. godinu LogIN se nalazi na Top 5 ERP vendor listi za hrvatsko tržište i samo je nekoliko koraka iza svjetski poznatih proizvođača ERP rješenja (SAP, Microsoft).

LogIN je i dobitnik Nagrada “Zlatna košarica” za tehnološkog dobavljača godine 2017. koju dodjeljuje specijalizirani magazin Ja TRGOVAC. Nagrada je riječkoj tvrtki dodijeljena upravo za tehnološko rješenje HATCH! kojeg u okviru ovog projekta namjeravaju komercijalizirati kako na lokalnoj tako i na globalnoj razini.

“U ovako zahtjevnim ekonomskim i fiskalnim uvjetima na lokalnom tržištu jako nam je važno da se poticanje poduzetničkih inicijativa odvija na transparentan način na svim razinama. Zbog toga smo i vrlo ponosni što smo u transparentnim uvjetima i vrlo oštroj konkurenciji izabrani među samo 12 (dvanaest) tvrtki kojima je financiranje zaista i odobreno”, zaključuju u LogINu.