Jedan od vodećih proizvođača u kategoriji konzervirane ribe, Rio Mare, pokrenuo je projekt “Odgovorna kvaliteta” koji osim ponude kvalitetnih proizvoda podrazumijeva i potpunu odgovornost prema okolišu te socijalnom kontekstu u kojem djeluje.

Navedeno je još važnije u prehrambenoj industriji gdje su zdravlje i dobrobit ključne vrijednosti.

“Odgovorna kvaliteta” predstavlja potpuni koncept kvalitete te je odgovorno razvijen duž cjelokupne proizvodne linije od trenutka ulova ribe pa sve do serviranja na stol. Ovo je izbor koji potvrđuje i vrednuje dugogodišnje napore kompanije te pokazuje smjer u kojem će se razvijati.

Pod time se podrazumijeva:
1. Održiv ribolov i upravljanje ribljim resursima
2. Poštivanje okoliša
3. Poštivanje ljudi
4. Odabir sirovina
5. Stroge analize i kontrole
6. Sljedivost proizvoda/transparentan pristup informacijama o porijeklu ribe
7. Poticanje zdravih prehrambenih navika

Jedno od najvažnijih načela je sljedljivost proizvoda, odnosno transparentan pristup potrošača nizu informacija o porijeklu proizvoda, primjerice, vrsti plovila upotrijebljenog za lov, područje i datum ulova, tehniku ulova, vrstu konzervirane tune i datum konzerviranja.

Sadržaj svake konzerve strogo je određen i svaka Rio Mare konzerva tune ima svoju priču – od mora do stola. Stoga je Bolton Alimentari uveo najsuvremenije web praćenje proizvoda.

Unosom koda sa svake konzerve Rio Mare proizvoda online putem u roku od 48 sati mogu se dobiti sve informacije o porijeklu tune.

Gdje je kvaliteta, tu je odgovornost
Iako je hrana ugodno iskustvo, ono nosi i određenu odgovornost. Ukratko, uživanje u dobroj hrani ide rukom pod ruku s težnjom za zdravom prehranom i održavanjem zdravlja. Odgovorna prehrana ne samo da poboljšava životni stil pojedinca, nego i pozitivno utječe na dobrobit društva.

Nutricionisti danas savjetuju konzumiranje ribe barem dva puta tjedno kako bi prehrana koristila zdravlju i kako bi bila uravnotežena i zdrava. Naime, 100 g tunjevine u maslinovu ulju zadovoljit će približno 20% dnevnih potreba odrasle osobe za fosforom, koji kontrolira ravnotežu živčanog sustava, te zajedno s kalcijem pridonosi zdravlju kostiju i zubiju.

Rio Mare tuna bogata je vitaminima B12 i vitaminom PP koji omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju. Meso Rio Mare tune najbogatiji je izvor bjelančevina, a omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od debljine.

Rio Mare tuna u maslinovom ulju najpopularnija
Rio Mare tuna u maslinovom ulju najpopularnija je i najomiljenija Rio Mare tuna hrvatskih potrošača. Razlog njezine popularnosti u samoj je tunjevini, budući da sadrži samo odabranu tunjevinu visoke kvalitete, ne sadrži konzervanse i umjetne arome i preporučljiva je kao potpuni obrok za cijelu obitelj.

Lagan, ukusan i zdrav obrok od najbolje tunjevine i pažljivo biranih sastojaka, a bez konzervansa, predstavljaju i Insalatissime Rio Mare, svježe salate autentična okusa koje su dostupne su u pet ukusnih recepata.

Insalatissime Rio Mare konzervirane su na tradicionalni način u tipičnoj zdjelici koja se jednostavno otvara te se zato mogu jesti bilo gdje: u uredu, na izletu, u naslonjaču.

Rio Mare –  pravi okus Italije.

PROMO