safram-largeGlavna djelatnost tvrtke Šafram je prerada i pakiranje začina, sušenog voća i povrća te sredstava za konzerviranje.

Važno je napomenuti da je Šafram jedini proizvođač začinske crvene paprike, koja se u znatnim količinama koristi u Hrvatskoj, posebice u Slavoniji.

Ona je nezaobilazan začin jelima, počevši od čobanca, fiš paprikaša, variva, raznih umaka, kulena, domaćih kobasica i drugih jela.

Šafram proizvodnju zasniva na certificiranom sjemenu začinske paprike prve generacije bez dodataka bilo kakvih aditiva ili umjetnih boja.

U ponudi se nalaze i Delikates začinska paprika koja se dobiva od prvih berbi najkvalitetnijih sorti začinske paprike te slatka i ljuta začinska paprika u pakiranjima od 50, 100, 500 i 1000 grama.

Osim paprike, najprodavaniji začini su crni i bijeli papar, piment, češnjak, kim, klinčić, origano, lovor i peršin.

Šafram proizvodi mogu se kupiti u svim trgovačkim lancima, a u kategoriji mono začina Šafram ima udio od oko 65 posto.

“Naše proizvode preporučujemo trgovcima jer se dobro prodaju, a potrošačima zbog kvalitete što smo dokazali brojnim nagradama”, kaže Arijana Šafranko Salihćehajić iz Šarfama.

U posljednje vrijeme u Šaframu aktivno rade na razvoju mješavina začina koji potrošačima smanjuju vrijeme pripreme te na ponudu mediteranskih začina u staklenim bočicama.