Zaista nam se čini da dugo nismo putovali, otkrivali nove destinacije, kulture, običaje i okuse. Ali to nas ne sprječava da otkrivamo nove okuse dalekih zemalja koje nam donosi Kotanyi. U toplini svoga doma, uživajte u izvornim okusima Maroka, baš kao da ste tamo pa neka sve miriši na harissu i hummus.

Harissa je vatreno-ljuta mješavina začina podrijetlom iz sjeverne Afrike koja unosi dašak orijentalne kuhinje u vaše domove. Sastojci ove fenomenalne mješavine su čili, češnjak, korijander, paprika, morska sol i kumin. Harissa se u pravilu priprema s mljevenom junetinom tako da se rade mesne okruglice, koje se kuhaju u rajčici, pikantnog i jakog okusa.

Hummus nikada nije bio jednostavniji i ukusniji. Odlična mješavina začina za pripremu hummusa bogata je kimom, korijandrom, češnjakom, paprom, lukom i čili papričicom za savršen okus vašeg humusa. Dodajte jednu žlicu mješavine u prethodno samljeveni kuhani slanutak, obogatite sezamovom pastom i uz malo maslinovog ulja i limuna, uživajte u okusu odličnog hummusa.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!