Skok kvartalne dobiti Infosysa

Indijski div u segmentu informatičkih usluga Infosys Ltd izvijestio je o skoku dobiti u trećem fiskalnom tromjesečju zahvaljujući aranžmanu s američkim poreznim vlastima.

Indijska je tvrtka od prošle godine prisutna i u Hrvatskoj nakon što su u Karlovcu otvorili ured za inženjerske usluge u sklopu širenja poslovanja u istočnoj Europi.

Izvijestili su kako su u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca ostvarili 38,3 posto veću dobit nego u istom razdoblju prethodne godine, od 51,29 milijardi rupija (806 milijuna dolara).

Ukupni su im prihodi porasli tri posto, na 177,9 milijardi rupija. Prihodi od financijskih usluga gotovo su stagnirali i iznosili su 46,43 milijarde rupija.

Kompanija je ovog tjedna potpisala sporazum s američkim poreznim vlastima na temelju kojeg će ubuduće plaćati porez po stopi nižoj za jedan postotni bod nego do sada.

Zaključenje sporazuma pozitivno je utjecalo na konsolidiranu temeljnu dobit po dionici u trećem fiskalnom tromjesečju, u iznosu od oko 6,29 rupija. Temeljna je dobit po dionici iznosila 22,55 rupija, pokazuje poslovno izvješće Infosysa.

Potvrdili su očekivanja prema kojima bi im godišnji prihodi trebali porasti između 5,5 i 6,5 posto. (Hina)

Prethodni članakAgrokor: Trgovački sud u Zagrebu objavio Rješenje o utvrđenim i osporenim tražbinama
Sljedeći članakPremium proizvodi – Pogled iznutra: Premium uzvraća udarac