Zbog sve užurbanijeg načina života, mijenjaju se i prehrambene navike. Iz tog razloga, PIK Vrbovec je u prosincu prošle godine na tržište plasirao Slow cooked selection liniju proizvoda, u potpunosti napravljenu od mesa s hrvatskih farmi. SLOW COOKING je termička priprema proizvoda koji se kuha zatvoren u vrećici, zajedno s dodanim začinima, duže vremensko razdoblje i na niskim temperaturama. Takvim načinom termičke obrade proizvoda cilj je omekšati strukturu mesa i učiniti ga sočnijim, a istovremeno zadržati začine te istaknuti okus samog proizvoda.

Benefiti slow cookinga su poboljšani okus jer se meso marinira u vlastitom soku, bolja tekstura i mekoća mesa te brza i jednostavna priprema.


Novu PIK-ovu liniju, pomoću koje svi mogu postati chefovi, čine tri proizvoda: PULLED PORK/TRGANA SVINJETINA, SPARE RIBS/REBARCA i PORK KNUCKLE/BUNCEK. Kako bi sve prednosti ovih proizvoda približili što većem broju ljudi, PIK Vrbovec je u ožujku ove godine pokrenuo i kampanju “Kad će? Sad će!”.

PULLED PORK, točnije trgana svinjetina se prilikom proizvodnje kuha šest sati, a porcija za dvije osobe je gotova za pola sata u pećnici ili samo 15 minuta ako se priprema na roštilju. Idealno ju je poslužiti u pecivu ili tortilji, a može se jesti i klasično sa prilogom.

SPARE RIBS ili svinjska rebarca pri proizvodnji kuhaju se pet sati na temperaturi od 83 °C. Kao i u slučaju PULLED PORKA, porcija za dvije osobe je gotova za pola sata u pećnici ili samo 15 minuta ako se priprema na roštilju. Rezultat je uvijek isti – sočno jelo, toliko mekano da se meso samo odvaja od kosti.

PORK KNUCKLE ili svima dobro poznata svinjska koljenica, koja je tradicionalno jelo kontinentalne Hrvatske, kuhaju se pet sati u PIK-u na temperaturi od 78 °C. Konačan rezultat, nakon što se u pećnici peče 45 minuta, je hrskava korica iza koje se krije nezaboravan buncek kojeg će svi obožavati.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!