Nestlé inicijativa za zapošljavanje mladih, predstavljena krajem prošle godine, a kojom se nastoji potaknuti, razviti i ojačati zapošljavanje mladih osoba diljem Europe, bilježi svoje prve rezultate

Od početka godine više od 4.000 mladih, ispod 30 godina starosti, imalo je koristi od “Nestlé needs YOUth” programa, osmišljenog kako bi pomogao u rješavanju problema nezaposlenosti mladih u Europi.

U sklopu ove inicijative do sada je 1.500 ljudi dobilo stalan posao, dodatnih 1.500 postali su pripravnici ili su upisani u programe obuke, a njih više od 1.100 dobilo je privremene Nestlé ugovore, objavili su iz Nestlé Adriatica.

Nestlé se kroz ovu inicijativu obvezao da će pronaći mogućnosti zapošljavanja za više od 20.000 mladih ispod 30 godina u Europi, jačajući njihove profesionalne sposobnosti koje će im pomoći u pronalaženju posla – u okviru kompanije, kod dobavljača ili na nekom trećem mjestu.

“Prvi rezultati našeg programa su više nego ohrabrujući, kako u Europi tako i u Adriatic regiji”, rekao je David Gaal, voditelj ljudskih potencijala tvrtke Nestlé Adriatic.

“Iako smo tek na početku, u prvih šest mjeseci od pokretanja inicijative, u regiji smo premašili zadane ciljeve po pitanju zapošljavanja i pružanja mogućnosti za praksu i pripravništvo mladima. Tako je u regiji  zaposlena 31 mlada osoba, dok je njih 55 uključeno u programe prakse i pripravništva. Uvjeren sam da ćemo sa svim dodatnim aktivnostima u sklopu inicijative, poput Dana karijera, Case Study Competitiona i sličnih, našim stručnim znanjima doprinijeti edukaciji i usavršavanju mladih i tako im pomoći u lakšem zapošljavanju u budućnosti”, dodao je Gaal.

Dodatno, na poticaj tvrtke Nestlé u travnju ove godine na međunarodnoj HR Business Areni u Dubrovniku više od 20 regionalnih kompanija iz Hrvatske i jugoistočne Europe potpisalo je Inicijativu za zapošljavanje mladih, čija je svrha pomoći mladima pri napredovanju u karijeri.

Osim toga, ove je godine u sklopu brojnih sajmova za zapošljavanje, dana otvorenih vrata, dana karijera i sličnih događaja više od 2.200 mladih u regiji upoznato s ovom inicijativom.

Od samog početka, inicijativa “Nestlé needs YOUth” podržana je od strane Europske komisije i nacionalnih vlada, kao i od strane Nestlé partnera i dobavljača.

Nestlé će sljedeći mjesec krenuti s drugom fazom – ALLiance for YOUth (Savez za mlade) kojem je cilj stvoriti još više mogućnosti kako bi se pomoglo u rješavanju problema nezaposlenosti mladih u Europi, i to uključivanjem partnera kompanije i njenih dobavljača u inicijativu, kaže se u priopćenju.