“Spar na sve načine podržava hrvatske tvrtke pa tako i one koje su se usmjerile u proizvodnju pamučnih zaštitnih maski te nam je drago da smo dodatne količine za naše djelatnike mogli naručiti upravo od najpoznatijeg domaćeg tekstilnog branda Varteks”, objavili su iz trgovačkog lanca.

Dodaju kako posebno cijene napore i trud koje ulažu svi zaposlenici Varteksa u Varaždinu te podržavaju inicijativu da se cijela proizvodnja usmjeri na izradu potrebnih maski kako bi očuvali radna mjesta svojih zaposlenika te su odmah naručili dostatne količine za svoje zaposlenike.

“Kako bi zaštitili sve naše djelatnike u svakodnevnom radu osigurali smo tako 25.000 komada maski iz Varteksa. Sretni smo što smo mogli pomoći i u izvozu maski u Austriju. Spar Austrija je tako naručio dodatnih 50.000 maski iz Varteksa. Osim maski iz Varteksa, naši djelatnici već nose i druge maske koje smo kupili od hrvatskih tvrtke kao što su Galeb iz Omiša, Trgoleptir iz Rijeke te Orljava iz Požege.”

Svi djelatnici dobit će po četiri pamučne maske koje su perive, a među njima su i vanjski djelatnici u skladištima, čistačice te zaštitari koji rade u trgovinama. A budući da su im zaštita i sigurnost svih djelatnika oduvijek na prvom mjestu, kako bi ih dodatno zaštitili, omogućili su im i rukavice, dezinfekcijska sredstva te zaštitne barijere od pleksiglasa na svim blagajnama i zaštitne vizire za djelatnike na samoposlužnim blagajnama.