Ledo je izvijestio da je na dan 22. kolovoza 2017. zaprimio odluku o privremenoj mjeri zabrane vezano uz trenutni postupak privremene mjere zabrane u Srbiji nad udjelima društva Ledo d.d. u društvu Frikom d.o.o. koju je pokrenuo Sberbank Rusija prijedlogom za privremenu zabranu raspolaganja i opterećenja 100% poslovnog udjela društva Ledo d.d. u društvu Frikom d.o.o. Beograd, a koji se odvija pred trgovačkim sudom u Beogradu.

Trgovački sud u Beogradu je 7. lipnja 2017. donio odluku kojom donosi privremenu mjeru zabrane odnosno privremenu mjeru zabrane raspolaganja i opterećenja 100% udjela društva Ledo d.d. u društvu Frikom d.o.o. kao osiguranje za potraživanje Sberbanka u iznosu od 100,000,000 eura (iznos glavnice) i 1,323,493.44 (pripisana kamata na dan 25. svibnja 2017.), a koja proizlazi sukladno jamstvu temeljem ugovora o kreditu potpisanom 21. veljače 2017.

Izdavatelj je pripremio žalbu na odluku koja će se podnijeti u roku.

Ledo također obavještava kako je Sberbank pokrenuo postupak arbitraže protiva Agrokora d.d. i 11 tvrtki garantira (uključujući Ledo) koji se odvija pred Londonskim sudom međunarodne arbitraže (LCIA) u svezi 450 mil eur danih Agrokoru od strane Sberbanke, koje Sberbanka potražuje iz razloga pokretanja postupka izvanredne uprave u Hrvatskoj.

Paralelno, za vrijeme trajanja arbitražnog postupka, Ante Ramljak je engleskom sudu podnio zahtjev za priznavanjem učinaka izvanredne uprave u Engleskoj i Walesu.

Stranke u arbitražnom postupku su prihvatile mirovanje arbitražnog postupka dok se pravomoćno ne odluči o zahtjevu Ramljaka, a što se očekuje najranije u studenom 2017. godine. (SEEbiz)