Pad količinske prodaje u promatranom periodu iznosi 1,2%, a vrijednosne 0,4%, pri čemu je takav trend uzrokovalo negativno kretanje redovne prodaje, dok je promotivna prodaja u porastu.

Prodaja sredstava za ručno i strojno pranje posuđa blago je smanjena u razdoblju od srpnja 2017. do lipnja 2018. u odnosu na isti period prošle godine. Pritom pad količinske prodaje u promatranom periodu iznosi 1,2%, a vrijednosne 0,4%. Pad povlači negativno kretanje redovne prodaje, dok je promotivna prodaja u porastu.

U promatranoj kategoriji više od 50% vrijednosne prodaje dolazi od proizvoda na cjenovnim akcijama ili specijalnih pakiranja. Iako se u najvećoj mjeri (više od 90%) promotivna prodaja odnosi na prodaju proizvoda na cjenovnim akcijama, prodaja specijalnih pakiranja je udvostručena.

Udio promotivne prodaje nešto je veći u segmentu sredstava za ručno pranje posuđa: 57% u razdoblju od srpnja 2017. do lipnja 2018., dok je u segmentu sredstava za strojno pranje posuđa na stabilnih 52% u oba promatrana razdoblja. Dubina popusta na razini kategorije je 26% u odnosu na ranijih 25%.