Prva generacija mladih developera početnika započela je svoj profesionalni razvoj uz plaćeni rad u sklopu novog programa ETRANET Inkubator. Nastavak je ovo aktivnosti koje je ETRANET i prije provodio s mladim i perspektivnim kadrovima, no sada formaliziran kao zaseban, redovni program u sklopu aktivnosti tvrtke.

“ETRANET Grupa je oduvijek bila otvorena dati šansu mladim developerima kojima možda nedostaje formalnog obrazovanja ili klasičnog radnog iskustva, no pokazuju potencijal i želju. Ono što program ETRANET Inkubator nudi jest lakši ulazak u svijet programiranja. Naime, svjesni smo koliko je početnicima teško savladati nekakav osnovni skup praktičnih vještina ako paralelno imaju neki drugi, redovni posao koji im oduzme 8 sati svakog radnog dana. Stoga svim sudionicima u programu osiguravamo adekvatna primanja koja im omogućuju da se kvalitetnije posvete učenju i razvoju programerskih vještina. Isto tako, svim polaznicima Inkubatora osiguravamo i razvojnu okolinu – hardver, softver i edukacije – te mentora koji im pomaže u razvoju”, kazao je Nenad Filipec, voditelj Odjela razvoja proizvoda i pokretač programa Inkubator.

U prvoj generaciji programa Inkubator trenutno su četiri polaznika. Riječ je o mladim developerima koji djelomično imaju formalno programersko obrazovanje, a djelomično su dosadašnja znanja stjecali samostalno uz neki drugi posao s punim radnim vremenom. Tijekom početnih 6 mjeseci svi oni će savladati osnovne tehnologije i razvojne okoline, a u aktivne projekte se uključuju i ranije, ovisno o pojedinačnom napretku.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!