OstaloICT & FinTechStartup Underline Science zatvorio novu rundu financiranja

Startup Underline Science zatvorio novu rundu financiranja

Underline Science, startup koji ima cilj unaprjediti pristup video sadržaju prestižnih svjetskih sveučilišta, zatvorio je novu rundu financiranja u iznosu od 2,5 milijuna dolara. Financiranje su predvodili South Central Ventures kroz novi fond za regionalne startupe SCV Technology fund III te Dutch Founders Fund. Kao rezultat, Jure Mikuž (South Central Ventures) i Laurens Groenendijk (Dutch Founders Fund) postali su članovi Upravnog odbora Underline Science.

Underline Science, tvorci najveće svjetske biblioteke znanstvenog sadržaja, Underline Digital Video Library (DVL), ili Netflixa za znanstvenike, kontinuirano rade na poboljšavanju pristupa kvalitetnom znanstvenom video sadržaju. U njihovom se portfelju nalazi više od 26.000 videozapisa iz raznih područja znanosti, poput tehnologije, inženjerstva, zdravstva, ali i društvenih i humanističkih znanosti. To su video sadržaji prestižnih svjetskih sveučilišta i njihovih predavača, poput MIT, Harvarda, UCLA, ali i znanstvenika iz drugih kompanija i asocijacija, poput UNESCA, Facebooka i Googla. Video sadržaj je kompletiran sažetkom, transkripcijom na engleskom jeziku, biografijom, fotografijom autora i najvažnijim, digitalnim identifikatorom objekta (DOI) koji osigurava jednostavno pretraživanje.

“Naša misija je širiti znanost putem video formata, čineći ga globalno dostupnim, ali istodobno, obogaćivati i očuvati virtualni konferencijski sadržaj. Naša revolucionarna znanstvena digitalna videoteka pruža nove mogućnosti za pristup i proširenje znanstvenih zapisa, što će doprinijeti ubrzanju znanstvenih otkrića. Novi krug financiranja pomoći će nam da poboljšamo sadržaj DVL-a, istodobno, pomoći će nam da jačamo i razvijamo naš tim ali i proširimo strategiju izlaska na tržište. Veseli nas povećanje sadržaja ali isto tako i širenje na knjižnično, državno, korporativno i institucionalno tržište”, izjavio je izvršni direktor i osnivač Underline Science, Alex Lazinica.

Jure Mikuž

Zatvaranje runde financiranja vodio je South Central Ventures, čiji je managing partner Jure Mikuž rekao: “Vjerujem kako će im ova runda financiranja biti dobar vjetar u leđa te da će im omogućiti da unaprijede performanse i pozicioniraju se kao globalni lideri u stvaranju biblioteke znanstvenog sadržaja. Jako smo uzbuđeni što se pridružujemo maloj, ali iznimno perspektivnoj Underline Science obitelji.” Ova investicija je ujedno i prvo investiranje South Central Venturesa iz novog 70 milijuna eura teškog fonda za regionalne startupe SCV Technology Fund III.

“Iznimno nas veseli pratiti rast i razvoj Underline Science, Alex je nevjerovatan poduzetnik, čije nas ideje sve inspiriraju. Vjerujemo da će Underline Science vrlo brzo postati dominantan igrač u agregaciji znanstvenog sadržaja”, izjavio je founding partner Laurens Groenendijk iz The Dutch Founders Fund.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...