Na valu porasta zanimanja za craft pivo, slovenska obitelj Rojnik iz Šempetera u Savinjskoj dolini, koja se uzgojem hmelja bavi već više od 120 godina, prije pet godina utemeljila je pivovaru Green Gold Brewing. Uz pomoć vrhunske tehnologije i hmelja s vlastitih polja, nastalo je potpuno prirodno, nefiltrirano i nepasterizirano Green Gold craft pivo. Od ostalih craft piva na tržištu izdvaja ga, među ostalim, i činjenica da se pakira u zaštićenoj atmosferi pa mu je rok trajnosti godinu dana.

Rocket Queen IPA uz udjel alkohola od 6,9 posto više je od svjetskog hita Guns N ‘Roses. Comet As You Are West Coast IPA dolazi uz udjel alkohola od 6,0 posto, a to je pivo koje vas neće opteretiti. Luksuzno pivo Cashmere NEIPA ima udjel alkohola od 6,0 posto, a Forbidden Fruit Mango ALE dolazi uz 5,1 posto alkohola i dopušteno je onima koji razumiju što znači uživati u životu.

U priči o Green Gold pivarstvu glavne uloge tumače slovenske sorte hmelja Aurora, Štajerski zmaj, Celeia, Bobek, Štajerski vuk i druge. Piva obitelji Rojnik dobila su brojne nagrade, a njihovu su kvalitetu prepoznala i strana tržišta. Za sada se, naime, izvoze u više od 10 zemalja i to u Nizozemsku, Belgiju, Švicarsku, Španjolsku, Italiju, Austriju, Bugarsku, Veliku Britaniju, Kanadu, Rusiju, Kinu i Izrael.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!