VijestiSvijetTalijanski Eurospin planira otvoriti 12 trgovina na Malti

Talijanski Eurospin planira otvoriti 12 trgovina na Malti

Talijanski diskonter Eurospin planira na Malti otvoriti pet novih prodajnih mjesta, a namjera je tvrtke lanac proširiti na 12 trgovina, donosi portal maltatoday.com. Ovim potezom Eurospin se namjerava suprotstaviti konkurenciji koju, među ostalim, čini diskonter Lidl.

Eurospin je s više od 1.000 supermarketa prisutan u Italiji te sa 62 u Sloveniji, a Malta će biti njegovo drugo tržište izvan matičnog. Tvrtka trenutačno ima više od 7.000 zaposlenih. U 2016. brend utemeljen 1993. držao je više od 33 posto tržišta diskontera u Italiji.

Prethodni veliki trgovački lanac koji je ušao na tržište Malte je Spar International koji je ušao u partnerstvo s Azzopardi grupom. Do 2025. planira otvoriti ukupno 23 prodajna mjesta koja uključuju dva Interspar hipermarketa, četiri velika supermarketa i 17 manjih trgovina.

U istraživanju provedenom 2016. gotovo polovina ispitanih Maltežana izabrala je Lidl kao trgovinu prvog izbora, 15 posto njih spomenulo je lanac Pavi, a 11 posto Smart supermarket. Iako je Lidl najpopularniji, 63 posto ispitanih koji kupuju u Lidlu kupuju i u drugim supermarketima što znači da se trgovački lanca na Malti dobro nadopunjuju.

Prema pisanju portala maltatoday.com, Lidl je 2005. godine za širenje na Maltu od Europske investicijske banke dobio zajam od 13 milijuna eura.

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...