Prihod Atlantic grupe u 2012. godini vjerojatno je veći za 5 posto od 4,7 milijardi kuna iz 2011. godine, a ove godine očekuje se sličan rast prihoda, rekao je Tedeschi

Članstvo Hrvatske u Europskoj uniji prilika je za Atlantic grupu, najveću distributersku kompaniju u bivšoj Jugoslaviji, da se fokusira na zapadnu Europu, nakon što je tražila rast u Rusiji i ostalim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Prihod Atlantic grupe u 2012. godini vjerojatno je veći za 5 posto od 4,7 milijardi kuna iz 2011. godine, a ove godine očekuje se sličan rast prihoda, kazao je Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantica, u razgovoru za Bloomberg.

“Članstvo Hrvatske u EU donijet će nam više prilika i marketinških alata. Moći ćemo brendirati naše hrvatske proizvode s Made in EU. Pripremamo se za organski rast i međunarodnu ekspanziju”, rekao je Tedeschi.

Ulazak u EU većini hrvatskih proizvođača donosi veće carine za njihova najjača tržišta – Srbiju, Bosnu i Makedoniju, no Atlantic grupa će zahvaljujući tvornicama u tim zemljama izbjeći rast troškova distribucije u zemljama regije.

Kao najveće postignuće u 2012. Tedeschi je istaknuo to što je Atlantic uspješno refinancirao dug, uz povoljniju kamatu od onih po kojima se lani zaduživala Hrvatska. (Banka.hr)