Tempranillo La Mancha: “Vinski Cervantes” na hrvatskom tržištu

tempranillo-la-mancha-lidl-largeTempranillo La Mancha je klasična crna španjolska sorta vina koja je dostupna u ponudi Lidla

Slavu španjolske pokrajine “La Mancha”, visoravni smještene južno od Madrida, svijetom je proširio najveći španjolski pisac Miguel de Cervantes. Danas njezin ugled predanim radom održavaju najbolji španjolski vinari.

Poput uvijek temperamentne, nježne, ali i ponekad grube osnove španjolske kulture, ovaj tempranillo iz srca Španjolske karakterizira istovremenost snage i pitkosti, jaka karakternost prilično suhog okusa, umjerena količina alkohola (13%), a posebno je prepoznatljiv po vrlo vješto ukomponiranim voćnim aromama.

Kvaliteta ovog vina nalazi se i u svojevrsnoj španjolskoj slobodi duha koja se također osjeća u njemu. Tempranillo je klasična crna španjolska sorta koja se zbog iznimne popularnosti brzo proširila svijetom, pa se tako uzgaja čak i u dalekoj Argentini.

U proljetnim, ljetnim ali i jesenskim danima ovo će ugodno vino posebno dobro pristajati uz svinjsku vratinu na roštilju ili neko slično pečenje, a možete ga po povoljnoj cijeni pronaći u bogatoj ponudi Lidl Hrvatska.

Prethodni članakUspješno završena akcija Lidla i Caritasa “Pomagati je lako”
Sljedeći članakČips i flips robne marke “Crusti Croc” u ponudi Lidla