Tesco najavljuje ukidanje 15.000 radnih mjesta

I dok je u nekim trgovinama najavljeno ukidanje ponude svježe hrane, za druge je planirano skraćeno radno vrijeme, piše Mail on Sunday

Tesco, najveći britanski trgovački lanac, mogao bi zatvoriti tisuće radnih mjesta budući da planira ukinuti ponudu svježeg mesa, riba i delikatesa. Umjesto djelatnika, Tesco bi mogao ponuditi samoposlužne aparate, objavio je Mail on Sunday. Ovim potezom moglo bi biti ugroženo čak 15.000 djelatnika, a promjene će zadesiti većinu od 732 najveća prodajna mjesta Tesca, dodaje se u članku uz napomenu kako će više detalja biti poznati do kraja tjedna.

Glasnogovornik kompanije nije želio komentirati najave: “Neprestano nastojimo naše poslovanje učiniti jednostavnijim i učinkovitijim”, kazao je te dodao kako su zaposlenici odnosno kolege uvijek prvi obaviješteni kada god dođe do nekih promjena.

I dok je u nekim trgovinama najavljeno ukidanje ponude svježe hrane, za druge je planirano skraćeno radno vrijeme, piše također Mail on Sunday. U tvrtki se razmišlja i o promjenama u pekarnicama koje se nalaze unutar trgovina. Namjera je u pripremi umjesto svježeg početi koristiti smrznuto tijesto.

Tesco je plan ušteda u poslovanju predstavio u listopadu 2016. Tada je najavljeno kako bi veća učinkovitost u poslovanju tijekom trogodišnjeg razdoblja mogla donijeti uštede od 1,5 milijarde funti. U posljednje dvije godine Tesco je ukinuo 1.200 radnih mjesta u glavnom uredu te 1.100 u Cardiffu gdje se nalazi centar za potrošače.

Prethodni članakU Crnoj Gori predložen zakon o neradnoj nedjelji
Sljedeći članakUdruga P.I.N.K Life i Pevec donirali aparat za limfnu drenažu KBC-u Osijek