Tosama je drugi najveći proizvođač higijenskih tampona u Europi koja proizvodi tampone pod vlastitim brendom (Viriana, Jasmin, Natura femina) i pod privatnim trgovačkim markama renomiranih europskih trgovaca.

tosama-jasminU vlastitim brendovima nudi higijenske tampone u klasičnoj (digitalnoj) izvedbi, te moderne tampone s aplikatorom za lakše i higijensko rukovanje.

Tosama je na hrvatskom tržištu s higijenskim proizvodima za žene prisutna više od 70 godina čime predstavlja jednog od pionira koji su tržištu ponudili higijenske uloške.

Najprepoznatljiviji i ujedno najstariji brend je VIR koji, kako ističu iz tvrtke, “unatoč retro izgledu i dalje osvaja korisnice svojom kvalitetom i udobnošću, a posebno ga vole žene u prvim danima po porodu”.

VIR je linija klasičnih uložaka od prirodnih materijala, od kojih je najpoznatiji VIR 80. Prije nekoliko godina linija je proširena s dnevnim ulošcima od 100% pamuka, VIR Nature, a prošle godine paleti je pridodan i VIR Special, linija higijenskih uložaka specijalne namjene s vrlo visokom moći upijanja, za obilne menstruacije i laganu inkontinenciju.

Drugi Tosamin brend u ovoj kategoriji je Natura Femina. Riječ je o premium liniji ultratankih uložaka i tampona od 100% pamuka, prvenstveno namijenjenih ženama s osjetljivom kožom sklonom iritacijama i čestim upalama, ali i svim onima koje paze na svoje zdravlje, navode iz proizvođača.

Natura Femina na tržištu je od 2008. godine dostupna u prodajnom kanalu ljekarni.

“Od 2010., kao odgovor na zahtjeve korisnica za potpuno prirodnim i ekološkim higijenskih proizvodom, uveli smo Natura Femina Organic – jedinu certificiranu organsku liniju od 100% pamuka, potpuno ekološku i biorazgradivu, koja je dostupna u drogerijama (dm i Kozmo) te na prodajnim mjestima SuperKonzum i bio&bio”, ističe Damir Dejanović, direktor prodaje, dodajući kako je komunikacija u ovoj godini usmjerena na djevojke u pubertetu koje se prvi put susreću s menstruacijom.

“Za njih smo osmislili liniju higijenskih proizvoda Jasmin Girl – mladenačkog dizajna, visoke kvalitete i manjih dimenzija. S mjesecom travnjem krenulo je dodatno pozicioniranje proizvoda, atraktivna akcijska pakiranja, prodajne promocije, print, radio i Facebook kampanja”, navodi Dejanović.