konferencija e - učenjePodravka je u suradnji s domaćim i stranim partnerima iz poslovne i akademske zajednice organizirala poslovno – tehnološku konferenciju o e-učenju, kolaboraciji i inovacijama.

U odnosu na prethodne dvije konferencije ova predstavlja bitan iskorak s obzirom na širenje tematskih područja.

Proširujući teme s e-učenja na kolaboraciju i inovacije, ova konferencija potaknula je raspravu o upravljanju znanjem.

Konferencija je održana u Podravki, koja sada već treći put na internacionalnoj razini u suradnji s partnerima promiče važnost udruživanja s poslovnom, društvenom i akademskom zajednicom u svrhu zajedničkog stvaranja društva znanja.

Otvorene su aktualne teme iz područja e-učenja, kolaboracije i otvorenih inovacija, a cilj je bio zajedno sa svjetskim i domaćim partnerima iz poslovne, akademske i društvene zajednice otkriti tajni recept uspješnih organizacija. Multidisciplinarni programski odbor vođen Emirom Džanićem i Snježanom Šlabek iz Podravke te sastavljen od predstavnika akademske i šire poslovne zajednice osmislio je ovogodišnji bogati program konferencije.

Konferenciju su otvorili vrhunski svjetski predavači iz područja inovacija, kolaboracije i e-učenja. Bob Little iz Velike Britanije, svjetski ekspert za korporativni e-learning, otvorio je konferenciju predavanjem o globalnim trendovima.

Josh Squires iz Amerike svojim je dinamičnim izlaganjem potaknuo posjetitelje na razmišljanje o novim načinima motivacije za učenjem u organizacijama, a Danny Szpiro, dekan Jack Welch Management Instituta i direktor Executeve MBA programa u IEDC Bled povezao je dvije prethodne teme u širi kontekst, a to je kreiranje inovacijske kulture u organizaciji. Nakon ključnih predavanja uslijedile su panel rasprave, prikazi uspješnih poslovnih slučajeva i radionice.

U sklopu konferencije održan je središnji panel “Od učenja do inovacija / modeli uspješnih organizacija” kojeg su moderirali  Predrag Pale i Emir Džanić, a sudjelovali su Zvonimir Mršić, Danica Purg, Lynne Montgomery, Slavko Vidović i Mario Tomiša.

Raspravljalo se o značaju inovacija u današnjem poslovnom i akademskom svijetu, a predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić posebno je naglasio što sve predstavlja inovacija za Podravku te je Podravka prepoznata kao jedna od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja strateški podržava znanje i inovacije.

U sklopu konferencije održan je završni panel na engleskom jeziku “E-learning u praksi” kojeg su moderirali Bob Little i Iva Matasić, a sudjelovali su Josh Squires, Seid Maglajlić, Saša Dumić i Zoran Jančić. Raspravljalo se o regionalnom i globalnom tržištu e-learninga.

Poslovni značaj konferencije izražava se u doprinosu promoviranju izvrsnosti i inovativnosti u korištenju novih tehnologija u poslovnom okruženju. Stoga su i dodijeljene posebne nagrade, među kojima izdvajamo nagradu za najbolji rad odabran kroz natječaj konferencije, koju je, odlukom programskog odbora, osvojila Bruna Kostelac iz INE. Danica Purg, izvršna direktorica poslovne škole IEDC iz Bleda te Saša Dumić iz Cognite dodijelili su pobjednici natječaja vrijedne nagrade.

Uplatom kotizacije za konferenciju, sudionici pomažu školovanje izvrsnih studenata dodiplomskih i diplomskih studija u sklopu Podravkine Zaklade “prof. Zlata Bartl”. Ukupno je prikupljeno 30.000,00 kuna u cijelosti uplaćenih Zakladi, čija je svrha promicanje i poticanje stvaralačkog i inovativnog znanstveno-istraživačkog rada među visokoobrazovanim mladim ljudima.