Udruga trgovaca Sjever plus osnovana je i registrirana u lipnju 2013. godine, a njezini članovi su bili trgovci koji su istupili iz članstva Udruge trgovaca Međimurja nezadovoljni radom njenog čelništva.

Udruga Sjever plus sada broji 29 članova, 15 s područja Međimurske i 14 s područja Varaždinske županije. Članovi novoosnovane Udruge su činili 75-80% prometa Udruge trgovaca Međimurja, što im je omogućilo da vrlo brzo i jednostavno sklope ugovore o poslovnoj suradnji sa svim važnim dobavljačima, kažu u Udruzi.

Svaki član Udruge prema ugovornim dobavljačima ostvaruje iste rabate i ostale pogodnosti koje ugovor sadrži, a ostale pogodnosti su dodatni rabati i akcije koje se dogovaraju s proizvođačima i dobavljačima roba.

Sve članice ove Udruge uključene su u Plus market projekt pa im je samim time Velpro i najveći partner te dobavljač robe, a od veleprodaja tu su još i Metro te Mercator (Getro) koji pokazuju veliki interes za suradnju te pregovori s njima traju.

Odličnu suradnju ova Udruga ima s Vindijom i Kokom Varaždin. Od većih dobavljača tu su još Vajda, TSH Čakovec i Orbico, a pregovara se i sa svim duhanskim proizvođačima.