Trgovački lanci vraćaju na police proizvode Coca-Cole

Proizvode Coca-Cole vratili su u prodaju Kaufland, Lidl te Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak
Većina trgovačkih lanaca u petak je vraćala na police svojih trgovina proizvode Coca-Cole, nakon što su analize pokazale da su uzorci zdravstveno ispravni i sigurni.

“Od dobavljača Coca Cola primili smo certifikat o sukladnosti proizvoda kojim se potvrđuje da su svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska sigurni za konzumaciju te smo ih sukladno tome vratili u prodaju”, odgovorili su iz Kauflanda na Hinin upit.

Tako su, kako navode, vratili u prodaju artikl 02300303 Coca Cola 0,5l PET nakon što su zaprimili izvještaj od Hrvatskog zavoda za Javno zdravstvo i dopis dobavljača da je artikl zdravstveno ispravan za konzumaciju.

Proizvod Romerquelle Emotion Blueberry Pomgranate 330 ml Kaufland nije imao u svom asortimanu, napominju.

Iz Lidla Hrvatska su također odgovorili kako u prodaju vraćaju proizvode Coca-Cole.

“Nastavno na objavu Državnog inspektorata od 9. studenoga te pisane obavijesti kompanije Coca-Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, Lidl Hrvatska u prodaju vraća proizvode Coca-Cole”, naveli su iz tog trgovačkog lanca.

Iz Fortenova grupe su također na svojim internetskim stranicama objavili da vraćaju u svoje prodajne kanale proizvode Coca-Cole.

“Temeljem objave Državnog inspektorata od 9. studenog te pisane obavijesti kompanije Coca Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, kompanije Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak u svoje prodajne kanale vraćaju proizvode Coca Cole”, naveli su iz Fortenove. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakFrancuska podigla procjenu proizvodnje vina u 2023.
Sljedeći članakHrvatska zemlja partner na vinskom natjecanju Catad’Or u Čileu