arenacentar-ftdMađarski developer TriGranit, koji je sudjelovao u JPP projektu zagrebačke Arene, priopćio je da će šoping centar Arena kojeg tvrtka gradi pokraj sportske dvorane na Laništu, biti otvoren krajem ove godine

Šoping Arena Centar, čija je ukupna investicijska vrijednost 244 milijuna eura, imat će 10 velikih i preko 200 manjih i srednjih trgovina, Interspar hypermarket, multiplex “Cinestar”, te druge zabavne i gastronomske sadržaje, na 60.000 kvadratnih metara iznajmljivog prostora. Bit će tu i parking s 3.500 parkirališnih mjesta.

Kako navode iz TriGranita, Arena Centar će biti jedini takav u Europi prilagođen i za slabovidne osobe.

U sljedećim fazama projekta, koje su sada u etapi razvoja, gradit će se stambene zgrade, produžetak trgovačkog centra, hotel i poslovni tornjevi, najavili su iz TriGranita.

Hrvatski ured mađarske developerske kompanije TriGranit Development Corporation, priopćio je u četvrtak i kako je matična kompanija proglašena četvrtim najvećim developerom u Europi prema godišnjoj rang listi koju objavljuje časopis PropertyEU. Lista je bazirana na temelju procjene vrijednosti projekata u 2009.

Inače, TriGranit Development Corporation djeluje u 7 zemalja u srednjoj i istočnoj Europi, a svoj je ured u Hrvatskoj otvorio 2005., ušavši s Ingrom u projekt izgradnje zagrebačke sportske dvorane Arena Zagreb.