mirko-duhovic-gradonacelnik-korcule-largeJučer je konačno nakon dugog iščekivanja otvoreno gradilište na izgradnji parkirnog i šoping centra na lokaciji Potok, iznad zgrade gimnazije u Korčuli.

Izgradnja središnjega gradskog parkirališta i trgovačkog centra u Potoku je, prema riječima gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića, jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u posljednjih 30 godina. Radove obavlja građevinska tvrtka “Čipić” iz Splita.

Duhović ističe da je Korčula partner s Trgovačkim lancem Tommy iz Splita, koji su otkupili od Keruma sva prava izgradnje, i prema planu kompletni bi centar trebao biti gotov do svibnja iduće godine.

Prema ugovoru financijer i budući vlasnik poslovnih objekata bit će Tommy, dok će Grad Korčula kao vlasnik zemljišta dobiti parkiralište uz 260 mjesta u garažama i još dvjestotinjak na otvorenome. Riječ je o projektu koji će sadržavati i veliki opskrbni centar s popratnim sadržajima, za koje se predviđaju troškovi od 30-ak milijuna kuna.

Ovaj izuzetno veliki objekt će po etažama imati: podrum – kompletno parkirališni prostor, prizemlje – parkirališni prostor s gradskom tržnicom i dva manja poslovna prostora, međuetaža – parkirališni prostor, I. kat – manji poslovni prostori i disko klub s posebnim ulazom sa zapadne strane, II. kat – prodajni centar sa skladištem, kafe barom i restoranom.

Poslovni prostori obuhvaćaju 25 poslovnih jedinica s pristupnim hodnicima i stubištem, ukupne bruto površine od 6250 m2.

Predviđeni broj zaposlenog osoblja u poslovnim prostorima iznosi 43 osobe.

Parkirališno-poslovni objekt ima cca 12.000 m2, od čega 6770 m2 otpada na parkirališne površine, što znači da 53% površine objekta čini prometnu funkciju, čime će se na jednom mjestu riješiti parkiralište za 400 vozila i mogućnost opskrbe građana Korčule, ali i kompletno rješenje dosadašnjih prometnih problema, ističe korčulanski gradonačelnik pravdajući premještanje sadašnjeg disko kluba na novu lokaciju. Na platou kod ulaza će biti i parkiralište za turističke autobuse.

U tijeku izgradnje će dolaziti do problema u prometu, zato je i molba građanima i vozačima da strogo poštuju nova upozorenja i budu strpljivi, napominje korčulanski gradonačelnik. (www.dubrovacki.hr)