U subotu, 15. listopada, u Starigradu Paklenica održana je treća radionica za mališane u organizaciji Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja. Dio je to ciklusa projekta “Mali heroji” u kojem se djecu u dobi od 6 do 12 godina kroz interaktivan i edukativan sadržaj upoznaje s radom volonterske udruge HGSS.

U predivnom krajoliku pokraj središta za obuku HGSS-a “Dragan Špehar – Špeco” u Starigradu Paklenica, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Paklenica i Parka prirode Velebit, više od 120 djevojčica i dječaka prošlo je obuku Hrvatske gorske službe spašavanja koja se odvija u suradnji s Lidlom Hrvatska u sklopu projekta “Mali heroji”. Ovime je završen prvi ciklus radionica na tri lokacije (Papuk, Sljeme i Paklenica) te je oko 400 djece uspješno završilo školicu u prirodi.

“Sretni smo i ponosni što se, nakon dviju uspješnih radionica na Papuku i Sljemenu u suradnji s HGSS-om, danas družimo i ovdje u Zadarskoj županiji. Projekt ‘Mali heroji’ zainteresirao je i roditelje i klince diljem Hrvatske i drago nam je što za njim vlada toliki interes jer se djeca uistinu odlično zabavljaju, a pritom uče o nesebičnom pomaganju drugima. Vjerujem da su, kroz upoznavanje s radom naših vrijednih partnera, HGSS-ovaca, usvojili glavne poruke ovog projekta – o pomaganju drugima i očuvanju prirode”, istaknula je Lana Jugo, voditeljica Odjela za odnose s javnošću Lidla Hrvatska.

Neumorni pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja kroz četiri su edukativne, zabavne i interaktivne radionice djeci prenijeli svoje znanje i iskustvo o gorskom spašavanju i prvoj pomoći. Nakon tečajeva kroz školice naziva Šumski mravi, Mali miš i Vatreni plavci u kojima je najveći interes zabilježilo druženje s HGSS-ovim potražnim psima, mališani su se nakon ručka upoznali i s radom s nosilima, a najveća se zabava odvijala u sklopu radionice s tirolskom prečnicom (žičarom). Po završetku obuke, djeca su dobila diplome o uspješno završenoj radionici “Mali heroji”.

Četvrta je ovo godina suradnje trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja, a projekt “Mali heroji” nastavak je partnerstva Lidlovog brenda Okusi zavičaja i HGSS-a. Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su – mali heroji!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!