uhu-cijanoakrilno-ljepiloUhu ljepila imaju izuzetno dugu tradiciju. Od osnovnog Uhu Univerzalnog ljepila u prepoznatljivoj žutoj tubi iz 1932. godine razvijale su se nove formule i ljepila.

Danas Uhu udovoljava potrebama potrošača u svim područjima primjene – od škole, ureda, hobija do “uradi sam” ili industrije.

Ponudu bi mogli podijeliti na univerzalna ljepila, ljepila za papir, Patafix ljepljive jastučiće, trenutna te specijalna ljepila. Kao najprodavaniji, pak, ističu se Uhu super glue trenutno ljepilo te Uhu stic ljepilo za papir.

Iz tvrtke distributera Bolton Croatia ističu kako je ovaj brend tijekom godina svoje prisutnosti na tržištu razvio partnerske odnose sa svim kupcima. Osim na policama ključnih i regionalnih kupaca, Uhu ljepila su dostupna i u manjim prodajnim formatima, kao što su knjižare. Iz tvrtke poručuju kako se mogu pohvaliti s izuzetno visokim nivoom vagane i numeričke distribucije.

Prema zadnjem izvještaju AC Nielsena za 2011., Uhu je zauzeo vodeću poziciju s 44% vrijednosnog udjela. U segmentu ljepila za ured i školu top 4 ljepila pripadaju upravo ovom brendu te čine 40% količinske prodaje (Uhu univerzalno ljepilo, Uhu stic te Uhu Glue Pen).

Za trgovce je važno imati partnere s jakom marketinškom podrškom koje će potaknuti prodaju. Isto tako, kategorija ljepila je karakteristična po iznadprosječnim maržama te visokom obrtaju u impulsnim zonama (blagajne), navode u svojoj preporuci za trgovce iz Boltona te dodaju kako je, s druge strane, za potrošače najvažnije da su ljepila dermatološki testirana, pouzdana i sigurna.

Većina marketinških i prodajnih akcija za brend Uhu koncentrira se u periodu prije početka školske godine. “Kao i svake godine, Uhu će popratiti nadolazeću školsku sezonu s novim likovima koji će biti zaštitni znak na ambalaži te cjelokupnom promotivnom materijalu. Samo neki od najjačih alata su TV kampanja, dodatno pozicioniranje, kataloške objave, in store oglašavanje te eventi s ciljem poticanja kreativnosti kod djece”, kaže Marina Duvnjak, Product Manager.