Nakon ulaska MHP Grupe u strateško vlasništvo Perutnina Ptuj Grupe, nova Uprava Perutnine Ptuj – Enver Šišić, predsjednik Uprave, Jevgenij A. Dranov i mag. David Visenjak, članovi menadžmenta, susreli su se s predstavnicima sindikata i rukovodstvom Perutnine te menadžmentom uprave peradarske zadruge Ptuj, objavljeno je iz kompanije.

Na sastanku su predstavljeni planovi za razvoj Perutnine Ptuj, a tom su prilikom dana jamstva za jačanje postojećeg poslovnog modela uz intenzivan investicijski ciklus.

Investicije će se prvenstveno usmjeriti na unapređenje proizvodnje, proširenje uzgojnih kapaciteta u suradnji sa peradarskom zadrugom Ptuj te jačanje tržišne pozicije popularnih brendova Perutnine Ptuj u regiji kao i širenje na nova tržišta. U budućnosti će nastojati pružiti mogućnosti za nova radna mjesta uz stalno poboljšanje radnih uvjeta te razvoj i motivaciju zaposlenika, ali i uzgajivača.

Na sastanku sa Upravom peradarska zadruga Ptuj dobila je jasna jamstva kako će se planirani rast proizvodnje odvijati u okviru postojećeg poslovnog modela i nastavka dobre suradnje s uzgajivačima. Menadžment Perutnine Ptuj pozvao je zadrugu na proširenja baze uzgajivača budući da oni pokazuju potencijal za rast. Perutnina Ptuj nastavit će ih podržavati, a ulazak novog strateškog vlasnika iz industrije ima pozitivne učinke u području razmjene iskustava i stručnosti. Također, na pitanje uz mogući uvoz hrane za životinje, jasno je naglašeno da će se, kao i do sada, u postrojenjima Perutnine Ptuj koristiti lokalno proizvedena hrana za životinje i krmna smjesa.

Prve investicije na razini Perutnina Ptuj Grupe bit će usmjerene na ekološki osviještene projekte i modernizaciju tehnološke opreme u proizvodnji s ciljem poboljšanja ekonomske učinkovitosti i uvjeta rada. Buduća ulaganja omogućit će nadogradnju opreme i tehnologije proizvodnje na najvišu razinu u industriji, obnovu, modernizaciju i proširenje proizvodnih kapaciteta zajedno s uzgajivačima, te razvoj u skladu sa smjernicama održivog razvoja poslovanja.

Prepoznatljiva i konkurentska prednost nastavit će se graditi kroz snažne i prepoznatljive brendove Perutnine Ptuj, uz širenje naprednog uzgoja (“chicken-friendly breeding”), koji otvara vrata inozemnih trgovinskih lanaca na zahtjevnim tržištima, prije svega u zapadnoj Europi. Povjerenje potrošača i dalje će biti opravdano osiguravanjem najviše kvalitete, sigurnosti i sljedivosti svih koraka po principu od farme do tanjura, koji se odvijaju u sve četiri zemlje u kojima Perutnina Ptuj ima vlastitu vertikalno organiziranu proizvodnju: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, zaključuju u Perutnini.