DamirJelic_BorisMiloushev_Jole_DamirValentUz pivsku zdravicu i vatromet sinoć su otvoreni 30. Dani piva Karlovac, najveći i najstariji hrvatski festival piva.

Dane piva je otvorio gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić koji nazdravio Karlovačkim pivom s predsjednikom Uprave Karlovačke pivovare Borisom Miloushevim. Na glavnoj pozornici nastupio je Jole. Prije službenog otvorenja Karlovcem je prošetala tradicionalna povorka u kojoj je bilo oko 800 sudionika. Povorka je krenula iz centra Karlovca i stigla na Športsko-rekreacijski centar Korana gdje se do 4. rujna održavaju Dani piva.

Uz Karlovačko, koje je napravljeno od hrvatskog ječma, i ostale brendove iz portfelja pivovare u Karlovcu, ljubitelji piva moći će uživati u nekim stranim pivskim brendovima kao što su: Affligem, Laško Special, Zlaty Bažant, Zagorka, Stolichno Bock, Krušovice, Starobrno te Birra Moretti.

Dugogodišnji generalni sponzor Dana piva, kompanija Heineken Hrvatska i ove godine organizira zanimljive događaje u sklopu manifestacije. U sklopu aktivnosti koju pivovara provodi u partnerstvu s Policijskom upravom Karlovac posjetitelji će moći isprobati tzv. pijane naočale te pokušati otključati vrata noseći naočale, ući u automobil i čak upaliti automobil – naravno uz nadzor policije.

Ja sam18+_1Cilj je skrenuti pozornost na opasnost kombiniranja alkohola i vožnje, odnosno upozoriti da, ako konzumirate alkohol, ne smijete voziti. Heineken Hrvatska nastavlja promicati odgovornu konzumaciju i kroz podjelu narukvica s natpisom Ja sam 18+, te kroz besplatan prijevoz autobusima iz Ozlja i Duge Rese kako bi odrasli potrošači bezbrižno uživali u omiljenom pivu.

U suradnji s tvrtkom Čistoća na lokaciji Dana piva postavljen je kontejner za recikliranje, a Karlovačko zelene patrole svakog odraslog potrošača koji reciklira 10 praznih plastičnih čaša nagrađuju Karlovačkim pivom. Putem ove aktivnosti pod imenom Recikliraj i nazdravi! želi se poticati recikliranje i briga o okolišu na Danima piva. Tradicionalno, za vrijeme trajanja Dana piva održat će se i dan otvorenih vrata pivovare u Karlovcu u petak, 2. rujna od 14 do 17:30 sati kada će svi zainteresirani moći vidjeti gdje i kako se pravi Karlovačko pivo.

Sve informacije vezane uz Dane piva Karlovac dostupne su na Facebook i web stranici Dana piva Karlovac.