Vegeta već šezdeset godina vjerno začinjava i inspirira brojna jela te osvaja srca potrošača diljem svijeta. Pomaže u pripremi jela, potiče kreativnost, obogaćuje okus jela koja pripremaju brojne domaćice i domaćini širom svijeta, dajući im slobodu u pripremi najukusnijih obroka.

Bogata povijest neizostavnog dodatka jelima započela je davne 1959. godine kad je lansirana na tržište. Vegeta je nastala radom Podravkinih stručnjaka tehnologa pod vodstvom profesorice Zlate Bartl jer je već pedesetih godina Podravka u svojoj organizaciji imala cjelinu koja se bavila istraživanjem i razvojem. Skupina motiviranih ljudi predvođena profesoricom Bartl, osobom širokog spektra znanja koja je pratila trendove u prehrani i prepoznala potrebu za proizvodom poput Vegete, stvorila je proizvod koji je promijenio Podravku. Podravka iznimno poštuje ulogu Zlate Bartl u stvaranju, u za to vrijeme, potpuno novog i inovativnog proizvoda. Njena posvećenost poslu sa svim stručnim kvalitetama koje je imala i danas stoji kao putokaz svim Podravkašima.

Dvije godine nakon izuma, Vegeta je postigla proizvodnju od 16 tona. A danas, 60 godina poslije, Vegeta se koristi u više od 60 zemalja svijeta, na pet kontinenata. U svoj asortiman proizvoda Vegeta stalno unosi inovacije, a svojom kvalitetom, recepturama i prepoznatljivošću razlikuje se na tržištu dodataka jelima, ali i šire od toga. Vegeta osvaja srca svojih korisnika i osluškujući njihove prehrambene potrebe i preferencije prilagođava se zahtjevima pojedinih nacionalnih kuhinja te prati najnovije nutricionističke trendove.

Zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti proizvoda, dostupnosti na prodajnom mjestu te svim dosadašnjim marketinškim aktivnostima i konstantnim ulaganjima u marku, Vegeta je danas jedna od najsnažnijih hrvatskih marki u svijetu.