Kazin vinarije Zlatan otok u METRO-u RusijaVina Kažin koja za Metro Cash & Carry proizvodi Vinarija Zlatan otok s otoka Hvara, od sredine ožujka nalaze se i na policama 88 veleprodajnih centara Metro-a u Rusiji.

Kažin Cuvée je linija vina razvijena ekskluzivno za Metro Cash & Carry početkom 2015. godine u suradnji s vinarijom Zlatan otok u vlasništvu vinara Zlatana Plenkovića.

U sklopu linije Kažin Cuvée, Zlatan otok za Metro proizvodi crno, bijelo i desertno vino od tipičnih dalmatinskih sorti grožđa.

Uz Kažin Cuvée, Metro i vinarija Zlatan otok tijekom višegodišnje suradnje razvili su i linije vina A la Carte i Limited, a suradnja je udvostručila prodaju brandova vinarije u protekle dvije godine.

Zlatan otok jedan je od tri hrvatska proizvođača koji proizvode robnu marku ili ekskluzivne linije vina za Metro Cash & Carry i izvoze svoje proizvode kroz sustav Metro-a. Uz vinariju Zlatan otok, koja je svoja vina plasirala u Rusiju, i vinarija Cattunar iz Istre te Dingač Skaramuča s Pelješca izvoze svoja vina putem Metro Grupe.

Više od 50 hrvatskih dobavljača kroz sustav Metro Cash & Carryja svoje proizvode izvozi u više od 15 svjetskih zemalja među kojima su Austrija, Rusija, Belgija, Njemačka, Francuska, Kina i Moldavija.