U Gornjoj Radgoni se od 21. do 26. kolovoza u sklopu Pomurskog sajma održao 59. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA na kojemu je 24. kolovoza proglašen pobjednik Vinar 2021. godine. Laskava titula ove je godine ponovno pripala, odnosno ostala je u rukama prošlogodišnjeg pobjednika – vinarije Puklavec Family Wines. Već peti put u nizu je tako ovo prestižno priznanje otišlo u Prlekiju, što je još jedan dokaz da višegodišnji vinar godine ne spava na lovorikama, već svake godine iznova dokazuje izvrsnost svojih vina.

Vinarija Puklavec Family Wines ove je godine osvojila čak 27 medalja na ocjenjivanju vina Vino Slovenija Gornja Radgona 2021. Imala je jednog prvaka te odnijela tri velike zlatne medalje, 9 zlatnih medalja, 12 srebrnih medalja, jednu zlatnu medalju na ITC-u i posebnu nagradu Stanko Čurin.

Izuzetno ovogodišnje postignuće pripisuje se prvaku u kategoriji crnih vina – Merlot Instinct 2019., koji dolazi iz njihove vinarije u Makedoniji te počasnom priznanju Stanka Čurina za najbolje ocijenjeno vino koje je dobio njihov Bijeli Muškat izborne berbe prosušenih bobica 2017.

U vinariji su jako sretni što su peti put u nizu osvojili ovu laskavu titulu jer je to dokaz za nju da tržištu i svojim vjernim ljubiteljima vina iz godine u godinu pruža izvrsna vina. Ističu da je za uspjeh zaslužan cijeli tim koji ne samo da savršeno radi svoj posao, već ga radi i cijelim srcem te pruža savršene prirodne uvjete u slovenskim i makedonskim vinogradima. “Ponosni smo na svaku osvojenu medalju, jer time ostvarujemo viziju Vladimirovog oca, Martina Puklaveca – zajedno stvarati najbolja vina“, rekli su u vinariji Puklavec Family Wines.

Za Puklavec Family Wines ovo je bila također uspješna godina na međunarodnim ocjenjivanjima vina. Ove godine dobili su 24 medalje na najprestižnijem ocjenjivanju vina u svijetu – Decanteru, 16 medalja na BIWC-u – Balkansko natjecanje vina 2021., te još 6 medalja na Međunarodnom natjecanju vina i žestokih pića IWSC 2021.

Rezultati 47. otvorenog nacionalnog ocjenjivanja vina Vino Slovenija Gornja Radgona i 11. Ocjenjivanje EKO vina održani su od 12. do 14. srpnja 2021. Dana 13. srpnja je na rasporedu bilo još III. Evaluation ITC – Međunarodni izazov traminaca. 170 vinara s 569 uzoraka vina iz 5 zemalja sudjelovalo je na sva tri prestižna vinska natjecanja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!