karlovacka-pivovara-dan-volontiranja-003Uklonjeno divlje odlagalište na Strmcu u Gradskoj četvrti Dubovac

Grupa volontera iz Karlovačke pivovare, Eko Pana i Gradske četvrti Dubovac uklonila je danas divlje odlagalište na Strmcu u četvrti Dubovac te uredila okoliš, izvijestili su iz pivovare.

Aktivnost pod nazivom DAN V – DAN Volontiranja inicirala je Karlovačka pivovara s ciljem poticanja kulture volontiranja. Eko udruga Eko Pan i građani Gradske četvrti Dubovac priključili su se i aktivno sudjelovali u DANU V.

Tijekom akcije volonteri su očistili okoliš i prikupili pet kubičnih metara smeća: plastičnih vrećica, boca, ambalaže, madraca, aparata (poput stare perilice rublja) i slično.

Nakon završetka akcije, volonteri su postavili tablu s porukom: “Ovo područje očišćeno je zajedničkom akcijom. Čuvajmo okoliš!” Aktivnost je podržala i tvrtka Čistoća koja je osigurala kontejner za smeće i odvoz na odlagalište.

Predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher istaknuo je da Karlovačka pivovara, kao jedan od najvažnijih gospodarskih subjekata u Karlovačkoj županiji, vodi računa o održivosti svog poslovanja i redovno izvještava o napretku u tom području.

“DAN V nova je aktivnost u tom smislu, a cilj je potaknuti razvoj kulture volontiranja među našim zaposlenicima i ohrabriti ih da budu aktivni u svojoj lokalnoj zajednici. Na taj način zaposlenici imaju priliku napraviti nešto dobro. Ovu aktivnost doživljavamo kao priliku za razvoj naših zaposlenika i istovremeno kao potporu zajednici. Simbolično, odlučili smo da se prvi DAN V održi u Dubovcu, gradskoj četvrti u kojoj se nalazi naša pivovara. Želimo da naša lokalna zajednica postane još ugodnije mjesto za život i rad. Siguran sam da će uklanjanje divljeg odlagališta u naseljenom dijelu grada tome doprinijeti”, rekao je Gerschbacher.

Iz Udruge Eko Pan ističu kako ova aktivnost šalje vrlo jasnu poruku te predstavlja početak novog i korisnog oblika suradnje između gospodarskog i civilnog sektora te lokalne zajednice.

Alen Požar, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Dubovac, izrazio je zadovoljstvo što na području četvrti imaju tako uspješnog susjeda kao što je Karlovačka pivovara koja ne samo da promovira rad i gradsku četvrt već stoji na raspolaganju građanima. “Mislim da je dobro što su inicirali ovu volontersko-ekološku akciju i nadam se da će to prerasti u tradiciju”, rekao je Požar.