Zagrebačka pivovara lansirala Ožujsko Pšenično nefiltrirano pivo

Članovi Društva ljubitelja piva među prvima su degustirali Ožujsko Pšenično pivo

Pivskoj obitelji Ožujske pive danas se pridružio novi član: Ožujsko Pšenično pivo. Novo pivo bogate i kompaktne pjene spravljeno je od pšeničnog slada.

Ožujsko pšenično pivo specifične je svjetlije i mutnije boje, upravo zbog prirodnog sedimenta pivskog kvasca. Uz primjenu klasične tehnologije proizvodnje piva, pšenično pivo ostaje nefiltrirano zbog čega zadržava prirodnu mutnoću, objasnio je Boris Šćulac, Direktor tehničkog sektora Zagrebačke pivovare.
Ovo posebno pivo zaslužuje i poseban tretman kako bi užitak u njemu bio potpun. Pivo se toči izuzetno polako u pivsku čašu i to najbolje ohlađeno na temperaturi od 4 stupnjeva Celzija.

Anita Boltužić, Direktorica Marketinga Zagrebačke pivovare najavila je marketinšku kampanju novog pšeničnog piva koja kreće sredinom mjeseca ali i objasnila kako je Zagrebačka je pivovara na temelju opsežnih istraživanja tržišta prepoznala mjesto ali i idealno vrijeme za lansiranje novog piva. Ovo osvježavajuće i pitko pivo kreirano je na temelju želja i preporuka potrošača čije su brojne želje za Žujinim pšeničnim pivom opravdale njegovo lansiranje.

Degustirati Ožujsko Pšenično pivo među prvima su imali priliku članovi Društva ljubitelja piva, na upriličenoj degustaciji u pivnici K pivovari.