Započeo 4. Weekend Media Festival

Nastupom The Bambi Molestersa na “Paklenom rođendanskom partiju JD-a” sinoć je službeno započeo 4. Weekend Media Festival, najveći skup medijske industrije u regiji.

Festival se tradicionalno održava u staroj tvornici TDR-a u središtu Rovinja, a osim dobre zabave, donosi brojna zanimljiva predavanja, panele i radionice koja su započela u petak ujutro te se istovremeno održavaju u čak tri dvorane.

U najvećoj festivalskoj dvorani “Vikend” danas je uvodno predavanje održao Sasha Savić, osnivač legendarnog sarajevskog Omladinskog Program Radija koji iza sebe ima impresivnu međunarodnu karijeru.

Pod temom “Komunikacija u realnom vremenu” Savić je govorio o potrošačkim navikama pojedinaca te načinu na koji se čovjekov odnos prema brendovima dramatično mijenjao kroz proteklo desetljeće.

U kojem smjeru će se razvijati medijski servisi danas, kada ih oglašivači preskaču i okreću se direktno medijima, govorilo se u panelu pod nazivom “Oglašavanje 2020.”. Već unaprijed veliki medijski interes izazvao je panel “Radio 365 dana kasnije” u kojemu su dugogodišnji radijski djelatnici govorili o tom gotovo “otpisanom” mediju koji je, unatoč predviđanjima, doživio najveće promjene, ekspanziju i profitabilnost u Hrvatskoj. Uvođenje novih TV kanala promijenilo je način gledanja televizije i time uvelike utjecalo na fragmentaciju TV tržišta. Upravo o toj temi razgovarali su čelnici televizijskih kanala u sklopu panela “Više igrača, manje kolača? Fragmentacija TV tržišta”.

Petak u dvorani Vikend završava predavanjem “Mediji” na kojemu će biti govora o svim relevantnim medijskim kanalima i proizvodima.

Dvorana “Produženi vikend” u petak nudi brojne radionice na kojima će svatko željan praktičnog znanja pronaći nešto za sebe.

Današnji program u dvorani “Vikendica” započeo je u 10 sati panelom “Click ‘n’ Carry” gdje se raspravljalo o revoluciji u načinima plaćanja koje su uvele nove tehnologije. O njihovoj implementaciji u svakodnevni život i utjecaju na oglašavanje proizvoda govorili su stručnjaci iz tog područja.

Zaljubljenici u IT tematiku zasigurno će doći na svoje na predavanju “Budućnost isporuke mobilnog video sadržaja“ koje je održala Stefana Jenzowsky iz Siemensa.

Konzumacija internet sadržaja u današnje vrijeme gotovo je premašila korištenje tiska kao izvora informacija. Zašto su potrošači i dalje spremni platiti novine, a odbijaju to napraviti u slučaju internetskog sadržaja? Koja su iskustva pionira naplate online sadržaja u regiji i što možemo naučiti o tome iz primjera New York Timesa? Na ova i brojna druga pitanja odgovore su ponudili voditelji vodećih regionalnih medijskih kuća.

Večeras u 20:00 sati sudionici mogu pogledati film “Novo vreme” redatelja Igora Stoimenova koji se bavi Novim valom u bivšoj državi.

Nakon petka ispunjenog aktivnostima, posjetitelji se od 18:30 mogu opustiti na Soundset&Javno.hr cocktail partiju, a nakon 21 sat zaputiti u VRT i dobro se zabaviti uz ritam TBF-a, dok će u Pepermint klubu Tomo&Marek puštati dobri stari funk.

Program u dvorani “Vikend” sutra će zaključiti James Whatley, direktor marketinga 1000 heads, s predavanjem “Kako radi ‘word of mouth’ marketing”.