nestle-edukacija-djece-midiRiječ je o inicijativi kojoj je cilj potaknuli vlade, tvrtke i organizacije da više sudjeluju u unaprjeđenju zdravlja žena i djece

Prehrambena kompanije Nestlé podržala je inicijativu “Svaka žena svako dijete”, koju su Generalni tajnik UN-a Ban Ki-moon i zaklada UN-a pokrenuli prošle godine kako bi potaknuli vlade, tvrtke i organizacije da više sudjeluju u unaprjeđenju zdravlja žena i djece, izvijestili su danas iz Nestléa.

Tijekom ovotjednog zasjedanja generalne skupštine Ujedinjenih naroda (UN) u New Yorku, Nestlé je predstavio svoj globalni program Nestlé Healthy Kids koji se provodi u 50 zemalja i obrazuje djecu školskog uzrasta o važnosti zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti.

Ovaj program, ističu iz švicarske kompanije, do sada je obuhvatio četiri milijuna djece, a ove je godine uključio i djecu iz Hrvatske kroz pilot projekt “Vrtim zdravi film”. Ujedno naglašavaju kako će svoje poslovne aktivnosti usmjeravati na promoviranje jednakosti spolova i edukaciju žena i djevojčica.

Nestlé je jedina kompanija iz prehrambene industrije koja je na skupštini UN-a predstavila aktivnosti i napore koje poduzima kako bi doprinijela ostvarenju Milenijskih razvojnih ciljeva te svjetske organizacije. Ti su ciljevi kreirani kako bi se postavile smjernice za lidere i organizacije koje bi omogućile poboljšanje kvalitete života za milijune najsiromašnijih ljudi do 2015. godine, navodi se u priopćenju.