dm-ova-ljetna-turneja_jarun-4Više od 1500 posjetitelja hrvatskih plaža besplatno pregledalo madeže

U Zagrebu je u subotu, 18. kolovoza, završena treća dm-ova ljetna turneja besplatnih dermatoloških pregleda u sklopu kampanje “Zaštiti se… i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu”, izvijestili su iz ovog lanca drogerija.

Na jarunskom jezeru 150 posjetitelja besplatno je pregledalo sumnjive madeže, a dr. med. Željana Bolanča, dermatovenerolog, dijagnosticirala je četiri karcinoma kože, jedan suspektni melanom, a kod četiri sudionika pronađeni su displastični madeži.

U sklopu ovogodišnje dm-ove turneje, kako se navodi, ukupno 1562 posjetitelja pristupilo je besplatnim dermatološkim pregledima na plažama devet hrvatskih gradova. Pritom je dijagnosticirano osam karcinoma kože, 10 suspektnih melanoma, a kod 128 sudionika pronađeni su displastični madeži koji imaju tendenciju pretvoriti se u melanom.

“Građani trebaju imati na umu da se ovakve dijagnoze mogu spriječiti na vrijeme i zato je naš cilj osvijestiti što veći broj građana o negativnim posljedicama izlaganja suncu i o važnosti redovitih dermatoloških pregleda sumnjivih madeža. Zadovoljstvo mi je što su građani podržali ovu akciju i pristupili besplatnim pregledima i što je dm dobio priliku da treću godinu za redom pomogne građanima da budu zdraviji i sretniji”, naglašava Slađana Medić Skorupan iz dm-a.

dm-ova ljetna turneja, u sklopu kampanje “Zaštiti se… i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu”, posjetila je devet hrvatskih gradova: Šibenik, Dubrovnik, Zadar, Makarsku, Split, Osijek, Pulu, Crikvenicu i Zagreb.

Besplatne dermatološke preglede ove su godine, uz podršku Ministarstva zaštite okoliša i prirode, građanima omogućili i Hrvatsko dermatovenerološko društvo, Slobodna Dalmacija i NiveaSun, navodi se u priopćenju.