Ekipa Ribola pobjednici jubilarnog petog finala Ozujsko Balota 2016.Nakon neizvjesnog cjelodnevnog nadmetanja u finalu najvećeg balotaškog turnira u Hrvatskoj, na terenima boćarskog kluba na hipodromu u Sinju ekipa Ribola podigla je svoj pobjednički pehar i odnijela kući glavnu nagradu od 30.000 kuna.

Za priliku osvajanja glavne nagrade nadmetalo se više od 1800 ekipa, a samo osam najboljih imalo je priliku zaigrati ovu tradicionalnu dalmatinsku igru na velikom finalu i izboriti titulu pobjednika jubilarnog petog turnira “Ožujsko Balote 2016”.

Uz veliki broj posjetitelja, podršku igračima dali su popularni pjevač Jole i sportski komentator Filip Brkić, koji su se i sami okušali u čarima ove zabavne igre, i to odmjerivši snage sa zaposlenicima Zagrebačke pivovare – direktorom marketinga Zagrebačke pivovare, Darkom Ivančevićem i članom Uprave Zagrebačke pivovare, Mirom Holjevcom.

U balotaškoj igri iskušale su se i osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske, koje su u sklopu Udruge tjelesnih invalida grada Sinja, UTIS, priredile neizvjesnu revijalnu utakmicu netom prije završnih balotaških borbi za prva tri mjesta.

Kako bi zabava bila potpuna pobrinula se Žuja, koja je i ove godine za sve posjetitelje priredila veliku dalmatinsku feštu. Brojnih sportskih i nagradnih igara, ali i gastro delicija nije nedostajalo, a osim vruće balotaške igre i dobre glazbe, mnogobrojni ljubitelji balota mogli su uživati i u hladnom Ožujskom pivu koje je poslužilo kao idealno osvježenje. Uz popularnog Joleta, koji je za sve posjetitelje održao veliki koncert, pjevalo se do kasno u noć i tako se zaokružilo još jedno finale “Ožujsko Balota”.

Finalno natjecanje “Ožujsko balote 2016.” još je jedan primjer kojim Ožujsko pivo nastavlja podržavati tradicionalne vrijednosti i sportske interese lokalne zajednice. Tradicionalnim održavanjem ovog turnira Ožujsko pivo dodatno je podignulo ljestvicu u promoviranju ove stare dalmatinske igre kojom želi potaknuti sve ljude na sudjelovanje u pravoj fešti prijateljskog nadmetanja i okupljanja.

PROMO