U tvrtki KG Zelina brzo smo se prilagodili novonastalim okolnostima poslovanja i potražnji tržišta te smo sve raspoložive kapacitete usmjerili na to da u najbržem mogućem roku isporučimo svu naručenu robu našim partnerima. Od kraja 2018. godine nalazimo se u snažnom investicijskom zamahu nakon preuzimanja vinarije od Badela 1862 te smo uložili velika sredstva kako bismo osuvremenili naše proizvodne kapacitete i ubrzali poslovne procese. Niti izbijanje koronakrize nije usporilo naš rast, već smo nastavili zacrtanim tempom proizvodnje posvetivši se u većoj mjeri našem portfelju sredstava za dezinfekciju ruku i radnih površina na bazi etilnog alkohola od 70-75% koji se nalaze pod okriljem brendova Dezinko i KG Clean.

NOVO ZAPOŠLJAVANJE
Od početka ožujka kada je počela pandemija bolesti COVID-19, u našim smo pogonima u Svetom Ivanu Zelini zaposlili pet novih djelatnika, organizirali smjenski rad te izvršili nabavku linija za punjenje i time značajno povećali proizvodne kapacitete. “Radimo u jednoj smjeni u punionici, ali punimo na tri linije. Proizvodnja PET ambalaže radi u dvije smjene, no i tu je povećan kapacitet jer je puštena u rad još jedna puhalica”, ističe direktor tvrtke Goran Kovačić te dodaje: “Djelatnici su se maksimalno angažirali i uvelike pridonijeli povećanju kapaciteta, što je uprava tvrtke prepoznala te smo ih nagradili uskrsnicom u iznosu od 1.800 kn.”

U KG Zelini strogo se držimo propisanih standarda kada je riječ o sigurnosti rada i obavljanja poslovnih zadataka. Tako se dezinfekcija proizvodnih prostora provodi dva puta dnevno, a svaki kamion koji ulazi u krug tvrtke dodatno dezinficiramo našim sredstvom za dezinfekciju Dezinko.

DEZINKO I KG CLEAN
Spomenuta dva brenda postali su prave zvijezde naše ponude jer omogućavaju brzu i učinkovitu dezinfekciju te ih odlikuje isti sastav i ista kvaliteta, ali smo se odlučili za dva brenda kako bi osigurali što veći izbor primjene za korisnike. Tako je Dezinko namijenjen prvenstveno za proizvodne pogone, trgovačke centre i sve formate prodavaonica, dok je KG Clean usmjeren na ljekarne i bolnice. Bez obzira za koji se brend odlučili ovi dezinficijensi nalaze široku primjenu u trenutnim okolnostima uvjetovanima pandemijom bolešću COVID-19, no sasvim sigurno će kao prevencija ostati u primjeni i nakon što ova kriza prođe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKada je riječ o volumenima koja se nude na tržištu, Dezinko dolazi u pakiranjima od 200 ml, 250 ml, 500 ml, 1 L i 5 L, ali po zahtjevu kupaca isporučujemo i u rinfuzi po 1.000 L. KG Clean nudimo u pakiranju od 2,5 ml za jednokratnu upotrebu te u pakiranjima od 1 L i 5 L.
Potražnja je u ožujku dosegla maksimum te je isporučeno više od 250.000 litara ovih proizvoda u svim pakiranjima. Brzo smo reagirali te osigurali dodatne proizvodne kapacitete, alkohol i ostale sirovine za proizvodnju pa tako sada možemo mjesečno isporučiti i do 600.000 litara dezinfekcijskih sredstava.

ZAJEDNIČKI NAPORI
Dezinko i KG Clean certificirani su i registrirani pri Ministarstvu zdravlja RH te se mogu pronaći u gotovo svim velikim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, ali i u manjim trgovinama i ljekarnama te su dostupni putem internet trgovine, a krenuli smo i u izvoz za Sloveniju, Austriju, Njemačku i Crnu Goru.

“U ovim je izvanrednim okolnostima najvažnije sačuvati zdravlje naših građana te osigurati uvjete za nastavak društvenog i ekonomskog života. U KG Zelini svakodnevno radimo na tome da stvorimo što sigurnije uvjete rada naših djelatnika i svih naših kupaca. U tim smo nastojanjima odmah po izbijanju pandemije donirali 586 litara dezinfekcijskog sredstva Stožeru Civilne zaštite RH, a početkom svibnja tome smo pridodali još jednu donaciju od 840 komada proizvoda u pakiranju od 500 ml. Ovom bih se prilikom želio zahvaliti tvrtki EZ d.o.o. iz Busovače u BiH, koja nam je osigurala PET ambalažu i predoblike za proizvodnju, tvrtki Cristalco iz Švicarske koja nam isporučuje etilni alkohol i ETI Tisak iz Zagreba koja nam tiska etikete u roku 24 sata. Svakako bih se želio zahvaliti i svim ostalim redovnim dobavljačima i partnerima s kojima surađujemo”, naglašava Goran Kovačić.

KG Zelina d.o.o. | M. Barača 4a, 10380 Sv. Ivan Zelina | Tel./Fax.: 01 2060 888 | E-mail: kg.zelina@zg.t-com.hr | Internet: www.kgzelina.hr

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!