Zoo Hobby preuzeo Zoo City

zoo-city-poslovnicaZoo Hobby, specijalizirana distribucijska kuća u sektoru hrane i opreme za kućne ljubimce te zastupnik vodećih proizvođača kao što su Hill’s, Tetra, Ferplast, Versele Laga i Interquell, upravo provodi akviziciju lanca trgovina s proizvodima za kućne ljubimce Zoo City.

Iz Zoo Hobbyja ističu kako će se na taj način stvoriti snažna platforma i poticaj za ukupnu industriju za kućne ljubimce u regiji.

Zoo City, koji je pokrenuo inovativan pristup njezi i brizi za kućne ljubimce uz veterinarske ljekarne i salone za uljepšavanje ljubimaca u trgovinama, izazvao je velik interes konceptom one stop shop u Zagrebu, Velikoj Gorici, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Varaždinu, Splitu i Zadru te postao najrašireniji lanac trgovina za kućne ljubimce u Hrvatskoj.

Prva poslovnica otvorena je 2008. godine, a od tada je otvoreno više od 80 novih radnih mjesta. U samo tri godine obilježene krizom, uloženo je 25 milijuna kuna u otvaranje 12 poslovnica, a ukupan promet u 2011. godini povećao se 66% dosegnuvši brojku od neto 26 milijuna kuna.

“Zoo City ima velik potencijal na hrvatskom tržištu, što je pokazao i kontinuiran porast prometa i udjela. No, takvo brzo širenje i velike investicije, jer je riječ o vrhunski opremljenim trgovinama u trgovačkim centrima i samostalnim objektima, ostavili su trag na poslovanju našeg dosadašnjeg kupca. Ovom akvizicijom stvorit ćemo kvalitetnu sinergiju u sektoru i iskoristiti sav potencijal koji Zoo City posjeduje”, objasnio je Edvard Varda, direktor društva Zoo Hobby.

“Zoo City će i dalje vlasnicima kućnih ljubimaca nuditi bogati izbor robnih marki, a asortiman ćemo i dodatno proširiti”, dodao je Varda.

Akvizicija za Zoo Hobby predstavlja povratak tradiciji staroj više od 35 godina, jer je tvrtka 1975. godine nastala kao jedan od prvih pet shopova u cijeloj regiji.

Obiteljski posao se u tom periodu u potpunosti fokusirao na distribuciju i veleprodaju. Iskorak u regiju je nastao 2006. i 2010. godine otvaranjem podružnica u Srbiji i BiH, a rezultirao je učvršćivanjem distribucijske snage i zastupničke uloge za cijeli niz principala.

Ulaganjem u razvoj B2B poslovanja, ostvarili su pristup najširoj specijaliziranoj maloprodajnoj mreži u regiji i stvorili prodajnu, marketinšku i logističku platformu za cijelu jadransku regiju. Na taj način Zoo Hobby je od 2000. do danas povećao svoj neto konsolidirani prihod s 0,9 na 6,7 milijuna eura.

Ova akvizicija omogućit će pružanje vrhunske stručne usluge u svim prodajnim kanalima, od uzgajivača, veterinara, pet shopova do vlasnika kućnih ljubimaca. Zajednički planovi za budućnost uključuju daljnji razvoj aktivnosti i kompetencija u distribuciji te otvaranje novih Zoo City poslovnica, kao i razvoj franšiznog modela lokalno i u regiji, ističe se u priopćenju.

Prethodni članakNe posluju svi s gubitkom!
Sljedeći članakDukat: Prosvjedi izazvali velike poremećaje u poslovanju