5. Mystery shopping dan – kvaliteta usluge unatoč recesiji

U zagrebačkom Hotelu Antunović održan je 5. Mystery shopping dan u organizaciji Heraklee, agencije za mystery shopping . Naglasak konferencije bio je na održavanju kvalitete usluge unatoč recesiji.

U vrijeme recesije kada se troškovi režu prvenstveno na broju i edukaciji zaposlenika , bitno je zadržati kvalitetu usluge jer recesija će proći dok će loša reputacija ostati, bile su poruke predavača na ovogodišnjem Mystery shopping danu. Fantastične priče o poslovnim uspjesima rijetko su “pisane” za vrijeme stabilnih perioda rasta. Većina nastaje u vrijeme ekonomskih kriza kada hrabre vođe donose dugoročne odluke koje su u suprotnosti s onim što rade ostali. Recesija je prilika za one koji se žele izdići uslugom i preteći konkurenciju, poručuje Kristina Horbec direktorica Heraklee.

Osim nizbježne teme poslovanja u vrijeme recesije, u sklopu ovogodišnjeg programa predstavljeno je kako razviti kulturu poslovanja orijentiranu prema kupcu, kako mystery shopping zaista utječe na radnu atmosferu te zašto je važno nuđenje dodatnih proizvoda (cross-selling). Organizirana je i radionica kako postići izvrsnu uslugu, dok su gosti iz T-Com-a i Overseas Expressa predstavili kako im mystery shopping pomaže u svakodnevnom poslovanju.

Među uglednim gostima prezenterima bio je i gosp. Hrvoje Prpić iz Udruge CRANE, suosnivač HG spota koji je prisutnima prenio vlastita iskustva i korist usluge tajnih kupaca.

Također, četvrti puta zaredom dodijeljena je Herakleina „Nagrada za posvećenost kvaliteti usluge“, ovaj puta poduzeću PZ Auto d.o.o.,  koju je primila Alma Lisse, voditeljica odjela za razvoja kadrova.