23.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 22. srpnja 2024., 00:19
VijestiZemljaAgrokor i ZIP surađuju na razvoju startup kompanija

Agrokor i ZIP surađuju na razvoju startup kompanija

Koncern Agrokor, zajedno sa svojom tehnološkom kompanijom mStart, i Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) sklopili su sponzorski ugovor s ciljem podrške razvoju mladih inovatora i poduzetnika početnika, takozvanih tehnoloških startup kompanija u Hrvatskoj, stoji u današnjem zajedničkom priopćenju Agrokora i ZIP-a.

Njihova suradnja se temelji na financijskoj potpori te pružanju pristupa znanjima i tehnologijama s kojima raspolaže Agrokor.

U suradnju će aktivno biti uključena kompanija mStart d.o.o., no i sve će se ostale kompanije iz tog koncerna prema potrebi uključivati kako bi se stvorili optimalni uvjeti za uspješan razvoj novih ideja, navodi se u priopćenju.

Regionalna liderska pozicija koncerna Agrokor od posebnog je značenja za mlade poduzetnike kojima se omogućava brzi pristup velikom tržištu, ali je važna i za ZIP koji će lakše privući veći broj kvalitetnih regionalnih projekata. Agrokor ovime nastavlja stavljati naglasak na primjenu novih tehnologija, njihovog razvoja i ulaganja u njih, navodi se dalje u priopćenju.

Kroz sustav mentorstva pružit će se uvid u moderne tehnologije kojima Agrokor raspolaže, što će stvoriti preduvjete za obostranu dobit u obliku dodatnog razvoja postojećih rješenja za koncern ili poticanja ideja za razvoj novih projekta od strane startup poduzetnika.

Ovom suradnjom Agrokor je dao podršku novim generacijama poduzetnika početnika koji bi svoje mjesto mogli naći na tržištu ili u nekoj od kompanija Koncerna, ističe se.

Iz ZIP-a su danas izvijestili i da je Ured Predsjednika Republike Hrvatske pokrovitelj najvećeg projekta ZIP-a “Startup Island konferencije”, koja će se održati u Hvaru od 13. do 16. lipnja.

Na njoj će se okupiti vodeći predstavnici startup zajednice iz šire regije “Nove Europe”, a cilj konferencije je okupiti poduzetnike i mlade timove kako bi predstavili svoje projekte, te investitore i analitičare koji su ih spremni realizirati.

Inače, ZIP djeluje kao neprofitna udruga do lipnja 2012. s ciljem promicanja startup kulture i izgradnje infrastrukture nužne za brži i kvalitetniji razvoj startup projekata u Hrvatskoj i regiji. (H)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...