agro-akademija-agrokor-belje-largeS ciljem kvalitetne i stručne edukacije u segmentu poljoprivrede Agrokor je u Belju osnovao Agro akademiju koja će nizom predavanja hrvatskim poljoprivrednicima osiguravati kontinuirano prenošenje znanja i vještina o uvođenju i načinima korištenja najsuvremenije tehnologije, implementaciji vrhunskih postignuća te najviših standarda u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i prenošenje najbolje domaće i svjetske prakse, izvijestili su danas iz Agrokora.

Tako je više od 80 polaznika Agro akademije danas slušalo predavanja iz područja ratarstva, dok su programi iz stočarstva započeli ranijim predavanjima. Agro akademija će i u budućnosti obrađivati sve važne teme s područja poljoprivrede poput stočarstva te povrtlarstva i voćarstva i to u tri kategorije –  osnovnog, naprednog i specifičnog programa, ističe se u priopćenju.

Kao sustav kontinuirane i kvalitetne stručne edukacije, dodaje se, Agro akademija će surađivati s Hrvatskom poljoprivrednom komorom, seljačkim udrugama i renomiranim obrazovnim institucijama u poljoprivredi, a namijenjena je svim zaposlenima u poljoprivrednim kompanijama Agrokor koncerna, kooperantima te ostalim partnerima u poljoprivredi.

Goran Pajnić, predsjednik Uprave Belja, ovom je prigodom predstavio edukativni centar Agro akademije koji je smješten u prostorima Belja u Mirkovcu u Baranji. “S obzirom da je Belje najveća poljoprivredna kompanija u Hrvatskoj s tradicijom dužom od 300 godina, jasno je da smo mi jedan od edukacijskih centara Agro akademije, specijaliziran upravo za ratarstvo. Cilj nam je da kolegama iz ostalih kompanija Agrokor koncerna i našim kooperantima prenesemo sva stručna znanja koja posjeduju naši poljoprivredni stručnjaci”, naglasio je Pajnić.

Gordan Radin, izvršni potpredsjednik Agrokor koncerna za ljudske resurse, pravne i opće poslove, je dodao kako je “ulaganje u znanje poslovna tradicija Agrokor koncerna te da je Agro akademija logičan slijed dosadašnjih obrazovnih centara kroz koje je do sada prošlo 65.000 polaznika”.

On je istaknuo kako je osnovni cilj ove akademije pružiti kooperantima, poslovnim partnerima i zaposlenicima organizirani i strukturirani stalni kontakt s najboljim svjetskim znanjem i iskustvima.

Vitomir Penavić, ravnatelj Agro akademije, također je zahvalio svim prisutnima na dolasku kazavši kako će Agro akademija kontinuirano pratiti trendove i postignuća u poljoprivredi te ih putem svojih predavanja i zajedničkih radionica i rasprava prenositi hrvatskim poljoprivrednicima, a s ciljem kontinuirane edukacije i širenja znanja te time i stvaranja vrhunskog poljoprivrednog proizvoda.