Agrokor vina ulaze na tržište SAD-a

Agrokor vina, najveći proizvođač vina u Hrvatskoj, uskoro će svoje proizvode ponuditi američkim potrošačima i ljubiteljima vina.

Naime, jučer je krenula prva pošiljka hrvatskih vina za američko tržište s ukupno 15 različitih etiketa kvalitetnih i vrhunskih vina iz Agrolagune, Podruma Belje, Istravina i Iločkih podruma, priopćeno je danas iz Agrokor vina. Iz tvrtke ističu kako će se, u dogovoru s uvoznikom, vina iz ovih podruma moći kupiti u nekoliko manjih trgovačkih lanaca te u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima u 40 saveznih američkih država. Pritom dodaju kako su u pripremi nove, posebne etikete za američko tržište i za sljedeću pošiljku koja bi, prema planu, trebala biti isporučena do kraja ove godine.

Prema riječima Gorana Galića, direktora izvoza Agrokor vina, to je tek početak suradnje s distributerima s američkog kontinenta, jer je već za početak sljedeće godine dogovoren novi izvoz vina za drugog američkog partnera. U tvrtki tako očekuju da će u sljedećoj godini izvoz na tržište SAD-a činiti barem 10 posto ukupnog izvoza Agrokor vina.

Hrvatska su vina inače u manjim količinama prisutna na američkom tržištu. Uglavnom se radi o etiketama obiteljskih vinarija dobre kvalitete, ali i višega cjenovnog ranga, dok će se među ovih 15 različitih vrsta vina iz Agrokor vina pronaći različiti ukusi i cjenovni rang.