Internet trgovina Amazon planira zaposliti još 75.000 osoba na pozicijama od skladištara do vozača dostavnih vozila jer su online narudžbe kompaniji porasle zbog pandemije koronavirusa koja ljude prisiljava na kućnu izolaciju.

Američki div elektroničke trgovine predviđa rast izdataka za povećanje plaća radnicima širom svijeta za više od 500 milijuna dolara tijekom pandemije, dok se ranije predviđao porast od 350 milijuna dolara, prenosi Reuters.

Najava novog zapošljavanja dolazi nakon što je Amazon već nedavno angažirao novih 100.000 skladištara i radnika za dostavu zbog naglog skoka potražnje.

“Znamo da su mnogi ljudi ekonomski pogođeni jer su izgubili posao ili su uslijed ove krize poslani na prinudni odmor iz kompanija koje posluju u sektorima kao što su ugostiteljstvo i putovanja. Dobrodošli su svi da se pridruže Amazonu dok se stvari ne vrate u normalu i dok njihovi raniji poslodavci ne budu u mogućnosti da ih vrate na posao”, navodi se u postu objavljenom na internet stranici Amazona.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!