BAT u ovoj godini očekuje rast prodaje elektronskih cigareta, parilica i punjenja

Proizvođač cigareta Lucky Strike i Dunhill upozorio je na usporavanje svjetskog obujma prodaje klasičnih duhanskih proizvoda, ali očekuje poboljšanu maržu i daljnja ulaganja u portfelj "nove kategorije", koji uključuje brandove parilica i e-cigareta

Druga po veličini duhanska kompanija u svijetu British American Tobacco (BAT) očekuje u drugoj polovini godine povećanje prodaje “parilica” i proizvoda za punjenje e-cigareta, a najavila je i planove konsolidacije poslovanja uz manje brendova.

Proizvođač cigareta Lucky Strike i Dunhill upozorio je na usporavanje svjetskog obujma prodaje klasičnih duhanskih proizvoda, ali očekuje poboljšanu maržu i daljnja ulaganja u portfelj “nove kategorije”, koji uključuje brandove parilica i e-cigareta.

Duhanske kompanije u cijelom svijetu intenzivno ulažu u razvoj elektronskih cigareta i proizvoda za njihovo punjenje, kao odgovor na pad potražnje za klasičnim cigaretama.

BAT je, potvrđujući svoje prognoze za cijelu godinu, objavio da mu se rast prihoda u prvoj polovini godine u poslovanju “novih kategorija” približava godišnjem ciljanom rasponu.

Kompanija je priopćila da očekuje da rast godišnjih prihoda u ovoj godini u tom poslovanju na sredini raspona između 30 i 50 posto u uvjetima nepromijenjenih valutnih tečajeva. (Hina)