Tržišne komunikacijeDOPBirajZeleno ove godine dodaje element uključivosti u svoje aktivnosti

BirajZeleno ove godine dodaje element uključivosti u svoje aktivnosti

Nestlé kroz svoj program smanjenja otpada od hrane, pomaže opremanju kulinarskog kabineta Centra Slave Raškaj

Počela je peta sezona edukativne inicijative #BirajZeleno, prve domaće sveobuhvatne inicijative koja se bavi smanjenjem otpada od hrane – od edukacije do konkretnih akcija s mjerljivim rezultatima. Tako je ove godine fokus inicijative na društvenom aspektu održivosti, s naglaskom na edukaciju korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj koji se školuju za kuhare.

Kroz edukativne radionice pod vodstvom chefa Maria Mandarića, ambasadora pete sezone #BirajZeleno, učenici završnih razreda kulinarskog smjera naučit će kako planirati obroke i namirnice da bi se sve maksimalno iskoristilo, kako pripremati ukusne i nutritivne obroke od ostataka hrane, kako smanjiti otpad od hrane, što je zero food waste filozofija.

Mario Mandarić, suvlasnik i glavni chef jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvijezdicom, rekao je: “Suradnja s Centrom Slave Raškaj i edukacija njihovih korisnika kroz radionice o zero food waste filozofiji predstavlja veliki napredak u podršci osobama s komunikacijskim poteškoćama te u stvaranju svjesnih potrošača i kreativnih kuhara. Ponosan sam što mogu prenijeti svoje znanje i pomoći mladima da postanu ključni nositelji promjena koje svi želimo vidjeti u našem društvu.”

Ravnateljica centra Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb, Jelena Grabovac sigurna je da će znanje s radionica chefa Mandarića učenicima biti itekako korisno jednog dana kada budu tražili prvi posao te je dodala: “Izuzetno nam je drago što imamo priliku sudjelovati u inicijativi #BirajZeleno. Vjerujemo da će naši učenici kroz radionice sa chefom Marijem Mandarićem steći dragocjena znanja i vještine o zero food waste filozofiji. Ta će im znanja pomoći da postanu konkurentniji na tržištu rada te će dodatno podržati njihovu inkluziju u zajednici nakon školovanja.”

Povodom novog izdanja #BirajZeleno kompanija Nestlé, pokretač inicijative, donira 20.000 eura za opremanje kuharskog i slastičarskog kabineta Centra oštećenog u potresu 2020. godine, čime se omogućava daljnji razvoj i obrazovanje mladih s različitim vrstama komunikacijskih teškoća. “Ponosni smo na 20 godina odgovornog poslovanja kompanije Nestlé u Hrvatskoj, ali i na činjenicu da naša inicijativa #BirajZeleno raste, razvija se i iz godine u godinu obuhvaća sve više ljudi. To nam daje samopouzdanje i potvrđuje da smo na dobrom putu, a pogotovo kada nam se pridruže partneri kao što je Centar Slava Raškaj i chef Mario Mandarić, pobornik zero waste koncepta, s kojima dijelimo iste vrijednosti, potpuno smo predani smanjenju otpada od hrane i očuvanju okoliša za buduće generacije. Vjerujem da će kroz edukativne radionice chefa Mandarića budući kuhari Centra dobiti priliku da postanu nositelji promjena u svojim zajednicama, promovirajući zero food waste filozofiju i održive prakse. Nadalje, donacijom za opremanje kuharskog kabineta Centra želimo podržati obrazovanje i osposobljavanje mladih s komunikacijskim teškoćama, te im pružiti priliku za stjecanje važnih znanja i vještina”, rekao je Laurentiu-Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

Inicijativa #BirajZeleno ima podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva poljoprivrede što pridonosi zajedničkom cilju stvaranja održivije budućnosti s manje otpada od hrane. Da kompanija Nestlé aktivno podiže svijest o otpadu od hrane, ali i pruža konkretna znanja i rješenja, pokazano je proteklih godina kroz podjelu besplatnih zero food waste obroka studentima i organizacijom besplatnih radionica za građane o prevenciji otpada od hrane u kućanstvima. Ove godine, naglasak je na osposobljavanju mladih iz Centra Slave Raškaj čime se postiže sinergija ekološkog i društvenog aspekta održivosti.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...