BIPA pokreće kampanju #PrekrasnaIznutra o važnosti mentalnog zdravlja

Različiti aspekti mentalnog zdravlja u fokusu su projekta koji će kroz cijelu godinu provoditi BIPA u suradnji udrugom "kako si?"

U razdoblju u kojem su se mnogi od nas susreli s neuobičajenim izazovima, briga o sebi nikad nije bila bitnija. S namjerom da podigne svijest o važnosti mentalnog zdravlja, BIPA Hrvatska u suradnji udrugom “kako si?” pokreće kampanju #PrekrasnaIznutra u kojoj će se fokusirati na različite aspekte mentalnog zdravlja kroz cijelu godinu. Cilj projekta je osvijestiti što veći broj ljudi o važnosti vlastitog mentalnog zdravlja i dati im alat za suočavanje s problemima.

Ljepota zaista dolazi iznutra, a potražiti pomoć ako osjećate potrebu za njom najbolji je način da brinete i ulažete u sebe. Stoga je zaštitu i destigmatizaciju mentalnog zdravlja BIPA odlučila prepustiti stručnjacima okupljenima u udruzi “kako si?” koja je nastala u razdoblju pandemije i potresa u Republici Hrvatskoj s ciljem pružanja potpore široj populaciji.

“kako si?” je online platforma studenata diplomskog studija psihologije i profesora Filozofskog fakulteta u Zagrebu koja nastoji unaprijediti psihičko zdravlje i kvalitetu života korisnika kreiranjem psihoedukativnih sadržaja i besplatnim psihološkim e-savjetovanjem.

“U dosadašnjem radu primijetili smo da postoji manjak besplatne i dostupne psihološke podrške. Upravo iz tog razloga planiramo razvijati i širiti svoje djelovanje, s ciljem da educiramo, osnažimo javnost i povećamo joj kompetencije za nošenje sa svakodnevnim izazovima, kako za vrijeme pandemije, tako i nakon nje”, izjavila je prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić, začetnica i predsjednica udruge.

Povodom lansiranja kampanje Ana Pia Matijaš, viši specijalist u odjelu marketinga BIPE, istaknula je: “U vremenu kada smo svakodnevno izloženi neizvjesnostima uzrokovanim pandemijom i potresima, mnogi od nas se osjećaju uplašeno, uznemireno i napeto. Želja nam je skrenuti pozornost na važnost brige o mentalnom zdravlju, a nju prepuštamo u ruke upravo najboljim stručnjacima. Pozivamo sve da se obrate udruzi „kako si?“ i potraže informacije kako mogu pomoći sebi, ali i drugima na web stranici Bipa.hr.”

BIPA Hrvatska do sada je već pokrenula niz internih, stručnih edukacija za svoje zaposlenike na temu suočavanja sa stresom u vrijeme pandemije i nakon potresa. U planu su i daljnje aktivnosti gdje će BIPA na proaktivan način pomagati svojim zaposlenicima kako bi se što bolje nosili s izazovima.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakTOP brendovi – Ključ uspjeha emocionalno povezivanje
Sljedeći članakUkupni prihod Bimala u 2020. pao 5 posto