Česi oborili rekord u plaćanju karticama

Ministar industrije i trgovine, Karel Havlíček, prenio je podatke iz istraživanja na konferenciji u Pragu naglasivši kako su beskontaktna plaćanja široko i dobro prihvaćena među češkim potrošačima koji "vole isprobavati nove stvari i tehnološke inovacije"

Češki kupci u prošloj su godini prvi puta karticama obavili više od milijardu transakcija, a pri tome su beskontaktne transakcije premašile 850 milijuna, podaci su češkog Udruženja trgovine i turizma (SOCR ČR).

Tamošnji ministar industrije i trgovine, Karel Havlíček, prenio je podatke iz istraživanja na konferenciji u Pragu naglasivši kako su beskontaktna plaćanja široko i dobro prihvaćena među češkim potrošačima koji “vole isprobavati nove stvari i tehnološke inovacije”.

“Drago mi je da su velike inozemne tehnološke kompanije svjesne ove činjenice te da vole koristiti naše tržište kako bi testirale nove proizvode”, dodao je.

Na konferenciji se također okupio veliki broj trgovaca prisutnih na češkom tržištu koji su nagrađeni za doprinos u promoviranju beskontaktnog plaćanja. Tescu je pripala nagrada za Scan & Shop system kao i za provođenje plaćanja putem pametnog telefona.

Među nagrađenima su također Makro Cash & Carry ČR za projekt E-Sign koji osigurava digitalni račun, online farmaceutska kompanija Pilulka.cz za integraciju Apple Paya te Alensa, online trgovac naočalima za uvođenje opcije “virtualno ogledalo”.

Prethodni članakSto godina stručnosti – Anuga srušila sve rekorde
Sljedeći članakHeineken skromno povećao prodaju u trećem tromjesečju