Nema boljeg “završetka dana” od uživanja u dobrom društvu, ukusnoj hrani i izvrsnom pivu. Upravo se time vodio poznati hrvatski chef Ivan Pažanin koji je svojom kreativnošću iznenadio goste jedne posebne gurmanske večere. Kao jedan od najboljih kuhara na domaćoj gastro sceni, odlučio je složiti tri vrhunska specijaliteta – od predjela, glavnog jela do deserta i sve to upotpuniti omiljenim hladnim Staropramen pivom.

Jedinstveni koncept pod nazivom “Staropramen večera s Pažaninom” kulinarska je turneja koja je po gradovima Hrvatske već krenula. Nakon Zadra, Pule i Rijeke, čast da chefove rapsodije na tanjuru koje se savršeno sljubljuju s pivom isprobaju i u Zagrebu, pripala je brojnim javnim licima, gastro influencerima i medijima: Fabijan Pavao Medvešek, Filip Vidović, Mario Valentić, Ivana Čuljak, Ana Maras Harmander, Lucija Lugomer i mnogi drugi. U predivnom ambijentu River puba na Jarunu, održana je večera u tri slijeda.

Za predjelo je serviran tatarski biftek s aromatiziran sotiranim vrganjima. Janjeći kotlet kao glavno jelo uz hrust od pistacija, kremu od krumpira i tamni umak savršeno je pratilo Staropramen pivo, a šećer na kraju bio je desert kojega je Pažanin pripremio u potpuno vlastitoj interpretaciji. Kolač od kestena i maline bio je “točka na i” savršenog jelovnika koji je na najbolji mogući način prezentirao neraskidivu vezu hrane i piva, a pažljivo kreirana jela omiljenog chefa u Zagrebu će se moći probati na još nekoliko lokacija, sve do 11. studenog.

Neobično topla listopadska večer pamtit će se po sjajnoj atmosferi. Uživanje u raznim jelima, zanimljivo društvo i hladno pivo doista su se pokazali kao formula za uspješnu večeru. Nakon ovog događanja na kojem je maestro Pažanin pričao o svojim kulinarskim kreacijama “odred” za gastro uživanje ostaje u metropoli. Kako savršeno ukomponirati pivo i hranu te koje namirnice najbolje odgovaraju uz omiljeno pivo otkrijte na tri zagrebačke lokacije – u Ožujsko Pubu Maksi, Publicu i The Red Apple Pubu. Nakon toga, gastronomska turneja seli u pivnicu Merlon u Osijeku te završava 17. studenog u restoranu Lu u Vinkovcima.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!