Coca-Cola Company planira pokrenuti prodaju arabica kave Brazilskim potrošačima kao dio strategije kojom najveći svjetski proizvođač bezalkoholnih pića želi proširiti poslovanje na kategorije proizvoda za doručak.

cafe lefao-coca-coca-midiIz brazilskog ogranka kompanije priopćeno je kako će Coca-Cola prodavati kavu krajnjim potrošačima kroz svoj lokalni brand čaja pod imenom Leao. U potrazi za načinima diverzifikacije poslovanja, kompanija je postigla partnerski sporazum s izvoznikom kave Tristao Companhia de Comercio Exterior, koji će za Coca-Colu nabavljati i peći sirovinu. Financijski detalji dogovora još uvijek nisu poznati.

Coca-Cola, koja je u proteklom desetljeću proširila obujam poslovanja kroz sokove, čaj i mineralnu vodu, sada širi portfelj kroz proizvode za doručak, objašnjava Sandor Hagen, potpredsjednik novog ogranka poslovanja u brazilskoj jedinici.

Kompanija će uskoro završiti i proces akvizicije lokalnog mliječnog proizvođača Laticinios Verde Campo u Minas Geraisi, kao dio novog strateškog plana.

Kompanija će se, prema Hoganovim riječima, fokusirati na “high-end” konzumente jer u planu ima nuditi okuse napravljene isključivo od arabice, premium kave koju preferiraju lanci poput Starbucksa. Iako je Brazil jedan od najvećih svjetskih proizvođača arabice, najveći dio ubrane količine plasira se u izvoz i vrlo je rijetko namijenjena domaćim potrošačima.

Upravo smo u toj činjenici vidjeli priliku da Brazilcima ponudimo najkvalitetniju kavu, objašnjava Hagan. (vesti.rs)